Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Chci trénovat i klub, reprezentace mi nestačí, vymohl si Růžička

Sport

  14:43
PRAHA - Sice prohlašoval, že v reprezentaci nezůstane, pokud s ní neuspěje na blížícím se mistrovství světa v Praze, ale po naléhání šéfa svazu Tomáše Krále změnil názor. Hokejový trenér Vladimír Růžička si přesto dal podmínku: zároveň s reprezentací chce trénovat i v klubu.

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička (vlevo) a prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na tiskové konferenci. foto: ČTK

Působíte v Chomutově, zároveň je o vás zájem v KHL. Co tedy v příští sezoně chystáte?
To se teprve uvidí. Ale už chci trénovat i klub. Letos jsem si chtěl odpočinout a věnoval jsem se jenom národnímu týmu, další sezonu už bych to ale nevydržel. Jenom nároďák by byl pro mě hrozně málo, já potřebuju každodenní rutinu, být na ledě a trénovat.

Růžička odmítl KHL, u reprezentace zůstane bez ohledu na výsledek

Svaz s tím problém neměl?
To byla moje podmínka, já potřebuju něco dělat. Abych stál osmkrát za rok na střídačce, to je nuda. Každopádně jsem za nabídku od Tomáše Krále moc rád, protože trénovat u reprezentace je nejvíc.

Pokud byste přece jen skončil v KHL, nebyla by to komplikace?
Nechci se bavit konkrétně. Zatím je situace taková, že jsme se domluvili a pak se uvidí. Když nějaký klub akceptuje, že dělám i národní tým, tak budu dělat oboje. Pokud ne, tak budu dělat jenom nároďák.

Mluví se o zájmu Omsku. Jak vážný je?
To neřeším. Teď se chci soustředit na mistrovství. Pořád se mě někdo ptá, kam půjdu. Každý, kdo mě zná víc, ví, že mi ta denodenní práce chybí. Já potřebuju být na ledě, na střídačce. Teď jsem si hrozně odpočinul, viděl jsem hokej z jiného pohledu. Ale stačilo, chci se vrátit. Bavit se dál ale nemá v tuhle chvíli cenu, protože před sebou máme dlouhou přípravu, náročný turnaj a tohle se mi teď nechce řešit.

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Nudíte se bez každodenního trénování?
Těším se, až do toho zase vpluju: na tréninky i na zápasy. Chybí mi koučink utkání, stál jsem v téhle sezoně na střídačce jenom osmkrát a je březen. To je málo.

Původně jste chtěl zůstat u národního týmu pouze v případě, že uspějete na MS. Proč jste změnil názor?
Ano, takhle jsem to vnímal, ale přišel Tomáš Král a řekl, že nemůže čekat do května, až se rozhodnu. Chápu to, protože by pak těžko sháněl nějakého trenéra, všichni by byli pod smlouvou. Tak jsem na to přistoupil.

Jste už z mistrovství v Praze nervózní?
Hrozně si přeju uspět. Já beru jako neúspěch i loňskou sezonu. Každý říká, že semifinále je úspěch, ale já za úspěch beru medaili. Náš hokej na medaile má.

Autoři:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...