Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Růžička povede Slavii nejméně dalších pět let

Sport

  14:32aktualizováno  14:59
PRAHA - Hokejový trenér Vladimír Růžička bude i nadále působit ve Slavii, kde by měl podepsat smlouvu nejméně na dalších pět sezon. Dohodl se na tom s dalšími spolumajiteli pražského klubu na jednání představenstva. Slavia o tom informovala na svých oficiálních internetových stránkách.

Slavia - Karlovy Vary (Vladimír Růžička) foto: ČTK

"Dohodli jsme se na jednání představenstva klubu, že zůstanu minimálně dalších pět let ve Slavii a podepíšu dlouhodobý kontrakt. Teď už zbývá jen doladit detaily," uvedl Růžička, který je generálním manažerem i trenérem Slavie v jedné osobě. Zároveň je i jedním z majitelů klubu.

Osmačtyřicetiletý Růžička, jenž Slavii vede již od listopadu 2000 a je tak aktuálně nejdéle sloužícím trenérem v extralize, již jednou podpis dlouhodobé smlouvy se Slavií avizoval. Loni v červnu se dohodl dokonce na sedmileté smlouvě, kterou ale následně představenstvo klubu neschválilo.

Tvrdý kvůli Růžičkovi odešel

Dosavadní Růžičkův kontrakt měl vypršet po sezoně. Letos se ale změnila vlastnická struktura Slavie a společnost opustila trojice spolumajitelů v čele s Miroslavem Tvrdým, s kterým měl Růžička spory. Jejich odchod byl podmínkou pro setrvání úspěšného kouče v klubu.

Růžička, který dovedl reprezentaci k dvěma triumfům na mistrovství světa, se Slavií vyhrál dvakrát extraligu a třikrát skončil na druhém místě. V uplynulých čtyřech sezonách Slavia hrála nejméně v semifinále, což se žádnému jinému celku nepodařilo.

V průběhu současného angažmá jej několikrát lákaly i kluby z Kontinentální ligy. Intenzivně se o něj zajímaly například Petrohrad nebo Omsk, který mu v dubnu předložil konkrétní tříletou smlouvu. Růžička se ale rozhodl zůstat ve Slavii.

Autoři: ,