Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

S hokejem je konec, oznámil olympijský šampion z Nagana Hejduk

Sport

  10:13
DENVER (USA) - Hokejový útočník Milan Hejduk již nebude pokračovat v hráčské kariéře. Sedmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana přiznal, že jeho rozhodnutí je již definitivní. Oficiálně ukončení kariéry oznámí na tiskové konferenci v Denveru, kde s rodinou žije, v průběhu listopadu nebo prosince.

Český hokejista Colorada Avalanche Milan Hejduk foto: ČTK

"S hokejem je konec. Jen to musím oficiálně oznámit. V horizontu měsíce proběhne tiskovka. A bude hotovo," uvedl pro Blesk Hejduk, který momentálně nikde nehraje. Po předešlé sezoně mu skončila smlouva s Coloradem a další angažmá nezískal, i když se mohl vrátit do Evropy. "Chtěl jsem skončit rovnou po sezoně. Agent mi řekl, ať neblázním. Třeba přijde něco zajímavého. Ale nechtělo se mi moc stěhovat," přiznal vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 v dresu Avalanche.

Právě s Coloradem spojil celou zámořskou kariéru. Do NHL odešel po naganském triumfu a v kanadsko-americké soutěži odehrál 14 sezon.  V roce 2003 se stal nejlepším střelcem NHL. Celkem má na kontě 1020 zápasů v základní části s bilancí 375 branek a 430 asistencí. V play off nasbíral dalších 76 bodů ve 112 utkáních.

"Ideální by bylo na závěr vyhrát Stanley Cup. Poslední rok jsem nehrál, ale už jsem taky byl starej. Ježíšmarjá. Někdy jsem přestat musel. Ale absolutně nic mi nechybí," uvedl Hejduk. Momentálně se věnuje hlavně synům Markovi a Davidovi, které i trénuje. Hejduk je dalším ze zlaté olympijské generace, který končí kariéru. V polovině října stejný krok učinil například i obránce Roman Hamrlík. Hokeji se ale věnují ještě Jaromír Jágr, Martin Ručinský, Martin Straka, Jiří Šlégr, Pavel Patera a Libor Procházka.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!