Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kvůli Rusku se vzdal snu o NHL. A po šesti zápasech slyšel: Nechceme tě

Slovenský hokejista Samuel Buček. foto: Twitter

Po mimořádně úspěšném ročníku v Nitře se vydal do zámoří. Mohl zabojovat o místo v NHL, ale v létě překvapivě ukončil smlouvu s týmem Seattle Kraken a podepsal v Rusku. Teď je slovenský hokejista Samuel Buček bez angažmá. V KHL vydržel jen šest zápasů, Nižněkamsk se s ním loučí z výkonnostních důvodů.
  14:50

S informací o ukončení spolupráce mezi třiadvacetiletým mladíkem a posledním celkem tabulky přišel ruský web Sport-Express.

Nižněkamsk, kde působí i bývalý pardubický útočník Anthony Camara, získal z úvodních osmi duelů jediný bod za prohru v prodloužení s CSKA Moskva.

Buček stihl v KHL šest startů, v nichž si připsal pouze tří záporné zápisy do statistiky +/-. Herně nezaujal, důvěru od realizačního týmu si nevysloužil.

Jen dvakrát strávil na ledě lehce přes deset minut, při prohře 1:5 s Dinamem Minskem jej trenéři využili pouze na necelé tři minuty.

Ruské angažmá slovenského hokejisty tak končí předčasně a neslavně. Totéž lze říct o jeho působení v zámoří, kam se vydal po zdařilé sezoně v domácí nejvyšší soutěži.

V devětašedesáti utkáních za Nitru stihl nastřílet šestapadesát branek. Navíc přidal čtyřiatřicet asistencí a jak v základní části, tak v play off ovládl tabulku produktivity.

Útočník slovenské reprezentace Samuel Buček v přípravném zápase proti Německu střílí na branku soupeře.

Výbornými výkony si vysloužil nabídku ze Seattlu. Stal se vůbec první posilou farmářského týmu Coachella Valley Firebirds.

„Má potenciál stát se jedním z lídrů,“ hlásil trenér Dan Bylsma, který v roce 2009 ovládl s Pittsburghem Stanley Cup.

Možnost poprat se o místo v nejlepší hokejové lize na světě ale Buček vyměnil za KHL.

Zatím není jasné, kde bude pokračovat. Setrvání v Rusku se nejeví příliš reálně, v úvahu by mohl připadat návrat do rodné Nitry.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!