Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

San Jose porazilo Winnipeg, Hertlovi rozpáral spoluhráč obličej

Sport

  8:13aktualizováno  9:28
WINNIPEG - Hokejový útočník Michael Frolík zaznamenal asistenci v jediném pondělním utkání NHL, v němž jeho Winnipeg podlehl na domácím ledě San Jose 2:3. Hostující Tomáš Hertl zápas po smolném zranění od vlastního spoluhráče nedohrál.

San Jose porazilo v NHL Winnipeg, foto: ČTK

Vítězný gól vstřelil pouhých čtyři a půl sekundy před koncem třetí třetiny obránce Marc Vlasic.

VÍCE ZE SPORTU:

Sharks tak odčinili sobotní debakl 2:7 se St. Louis a připsali si teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. Od začátku byli lepším týmem a přestříleli Jets 37:19. Do vedení šli už ve 3. minutě, kdy zadák Brent Burns využil čtyřminutovou přesilovou hru poté, co Frolík zasáhl soupeře vysokou hokejkou do obličeje, byť nakonec rozhodčí poslali na trestnou lavici jeho spoluhráče Mathieua Perreaulta.

Domácí vyrovnali rovněž v přesilovce v 10. minutě zásluhou Andrewa Ladda. Na začátku druhé třetiny vrátil San Jose vedení šikovnou tečí Melker Karlsson, ale Winnipeg znovu vyrovnal v početní výhodě, v níž se ve 45. minutě trefil Jay Harrison.

To už byl ze hry Tomáš Hertl, jehož na střídačce zasáhl do obličeje puk, který z obranného pásma vyhazoval jeho spoluhráč Logan Couture. Českému mladíkovi, který v posledních osmi zápasech zaznamenal jedinou asistenci, způsobil krvavé zranění. Hertl v doprovodu lékaře putoval s přiloženým ručníkem na tváři do kabiny a zpět už se nevrátil.

Když se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, vyhráli hosté vhazování v útočném pásmu a Vlasic přesnou střelou švihem z levého kruhu pro vhazování rozhodl.

Winnipegu nebyl nic platný ani další dobrý výkon Michaela Hutchinsona, který pomalu přebírá pozici brankářské jedničky od Ondřeje Pavelce, jenž nastoupil pouze jednou v posledních šesti utkáních.

Výsledek NHL:

Winnipeg - San Jose 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky: 10. Ladd, 45. Harrison (Frolík) - 3. Burns, 25. Karlsson, 60. Vlasic. Střely na branku: 19:37. Diváci: 15.016. Hvězdy utkání: 1. Burns (San Jose), 2. Ladd (Winnipeg), 3. Pavelski (San Jose).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!