Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Šéf extraligy Šulc: Vyloučení Boleslavi ze soutěže? Krajní řešení

Sport

  17:07
PRAHA - Hned šest závazků, které vedení mladoboleslavského hokejového klubu nepřiznalo při licenčním řízení, odhalila kontrola Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Středočechům kvůli tomu hrozí vyloučení z extraligy, což je ale až krajní řešení. Pravděpodobnější je, že mimořádná valná hromada APK udělí Mladé Boleslavi pokutu.

Stanislav Šulc. foto: ČTK

"Vyloučení je až krajní řešení, které ale Licenční řád umožňuje. Bude záležet na tom, zda to zástupce některého z klubů navrhne," řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc. Jestli k tomuto kroku dojde, nechtěl spekulovat. Stejně tak, jak by po vyloučení Mladé Boleslavi vypadala extraliga. Hrálo by se totiž s třinácti týmy a mohla by být například zrušena baráž nebo skupina o 11. až 14. místo. "To je všechno hodně předčasné," podotkl Šulc.

Mimořádná valná hromada se uskuteční v pondělí 13. prosince ve Velké Bíteši. "Nebyl prostor, zda ji představenstvo chce, nebo nechce svolat. Podle Licenčního řádu má za povinnost ji svolat," poukázal Šulc na fakt, že valnou hromadu nesvolal on, ale představenstvo APK LH. Kontrola v Mladé Boleslavi odhalila šest prohřešků respektive závazků, které klub v Situační zprávě, kterou podepsal předseda představenstva klubu Jan Plachý a generální manažer Cyril Suk, neuvedl.

Čtyři z nich už Středočeši uhradili, dva ještě ne. Dluhy mají stále vůči prvoligové Jihlavě a brankáři Janu Cháberovi. "Jeden (závazek) s termínem započtení 30. listopadu 2010, druhý s posunem splatnosti do 31. prosince 2011, přičemž posun nebyl doložen," stojí v oficiální zprávě APK LH. Středočeši v reakci na zveřejnění informací o svých problémech uvedli, že mají všechny dokumenty v pořádku a že to na mimořádné valné hromadě dokážou.

Šulce překvapilo, proč je nepředložili již při kontrole. "Když mají na všechno doklady, proč je nepředložili osobě, která u nich dělala kontrolu? Oni sami předložili doklady, ze kterých vyplývá, že mají závazky, které byly uhrazeny poté nebo nebyly uhrazeny dosud," řekl Šulc. Situační zprávu, ve které kluby uvádějí stav svých závazků po lhůtě splatnosti ke 30. dubnu daného roku, předkládají v rámci licenčního řízení v květnu.

Do 31. srpna pak musí všechny dluhy vůči hokejovým subjektům uhradit a písemně o tom informovat APK LH do 5. září. Kontrola údajů, které kluby předložily, se letos prováděla poprvé. "Valná hromada o kontrolách rozhodla už 8. září na návrh jednoho klubu," uvedl Šulc s tím, že kontrola nemá souvislost s kauzou chybných registrací, ve kterých Mladá Boleslav také figuruje. Od příštího roku budou navíc kontroly "hlubší".

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!