Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

KHL ještě nezná počet klubů pro příští sezonu, některé mají problémy

Sport

  19:32
MAGNITOGORSK - Šéf Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medveděv připustil, že není úplně jasné, jaká bude podoba soutěže v příští sezoně. Otázkou je, kolik týmů do ročníku 2014/15 zasáhne. Některé celky totiž mají finanční potíže.

Hokejisté Spartaku Moskva. foto: themoscownews.com/

KHL rozšíří trio Jokerit Helsinky, Soči a Togliatti, čímž by se počet klubů navýšil na 31. Ze současné osmadvacítky ale patrně někdo odpadne.

"V opravdu velmi obtížné situaci je Spartak Moskva," připomněl Medveděv v rozhovoru pro ruská média dlouhodobě známé potíže slavného klubu, jehož jméno však chce na hokejové mapě za každou cenu zachovat. "Rozhodli jsme o tom, že juniorský tým Spartaku bude hrát určitě MHL (ruská juniorská liga) a v krajním případě se o jeho financování postará KHL," uvedl Medveděv.

Jak vydělat? Více zápasů

Tím však potíže v soutěži, jež má za sebou šest sezon a snaží se co nejvíce dohnat NHL, nekončí. "V současnosti má finanční problémy minimálně pět klubů," prozradil Medveděv. "Mají teď měsíc na to, aby zajistily záruky, že dostojí všem svým závazkům a naplnily je," dodal po skončení finálové série mezi Magnitogorskem a Lvem Praha, který prohrál rozhodující sedmý zápas v Rusku.

V posledním ročníku odehrál každý z účastníků v základní části 54 zápasů. To se nejspíš změní. "Zachováme pauzu pro turnaje Euro Hockey Tour, ale každý z týmů odehraje 59, možná dokonce až 66 utkání. Počet zápasů je třeba navýšit. Bude větší možnost sbírat body pro postup do play off, přijde nám více diváků," zdůvodnil Medveděv.

"Je možné, že se vrátíme k praxi duálních zápasů mezi týmy, které to k sobě mají geograficky blízko, jako jsou Moskva s Petrohradem, Moskva a Jaroslavl, Čeljabinsk a Magnitogorsk, nebo Ufa s Kazaní," dodal Medveděv.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...