Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Šéf světového hokeje René Fasel se přimlouvá za Hudlerův přestup do Moskvy

Sport

  18:03
MOSKVA - Českému hokejovému útočníkovi Jiřímu Hudlerovi svitla nová naděje, že by se mohl objevit již na startu nové sezony KHL v dresu moskevského Dynama.

Jiří Hudler. foto: ČTK

Za vydání jeho transferkarty, s jejímž potvrzením zřejmě na popud vedení NHL váhá americká národní federace USA Hockey, se totiž vyslovil i prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel, jenž nyní pobývá v Moskvě.

Přestože druhý ročník KHL začne již 10. září a pětadvacetiletý rodák z Olomouce stále čeká na potřebný podpis ze zámoří, Fasel věří, že se celá záležitost stihne brzy uzavřít. "Poskytneme americké straně prostor pro objasnění důvodů, proč nechtějí potvrdit Hudlerovi transferkartu. Pokud se ukáže, že nejde o závažné důvody, sami mu ji vystavíme," uvedl Fasel pro agenturu RIA Novosti.

Za Faselovou aktivitou stojí pravděpodobně i šéf KHL Alexandr Medvěděv, jenž přislíbil, že se osobně postará, aby s vedením IIHF našel řešení celé zamotané situace. Pokud však IIHF otočí a dá za pravdu federaci USA Hockey, do boje půjdou podle Fasela právníci.

"Spor by pokračoval. Jsem zde však od toho, aby hokejisté hráli. Patří na led," připomněl Fasel. "NHL nepatří do rodiny IIHF a občas je dost složité udělat rozhodnutí, jež uspokojí všechny strany," dodal prezident IIHF.

Hudler, jenž má s novým angažmá potíže, přestože zástupci Red Wings potvrdili, že v Detroitu nemá žádné závazky, nyní potřebuje získat buď podpis USA Hockey, nebo alespoň potvrzení IIHF. Dokud ho nemá, nemůže bez transferkarty v KHL ani v jiné klubové soutěži spadající pod IIHF hrát. Na reprezentaci se toto omezení nevztahuje.

Autor: