Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sekáč přišel na tréninku o zuby a následně i Channel One Cup. Zranění se zhoršilo

Sport

  12:24aktualizováno  13:24
PRAHA - Útočník Jiří Sekáč kvůli zranění v obličeji nakonec na Channel One Cupu v Helsinkách a Moskvě startovat nebude. Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač musel sáhnout již k sedmé změně v původní nominaci. Dodatečně povolal Miroslava Formana ze Sparty, který bude pátým nováčkem v kádru.

Útočník Jiří Sekáč 13. prosince v Praze na tréninku české hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup v Moskvě a Helsinkách. foto: ČTK

Sekáč utrpěl zranění při úterním tréninku po zásahu pukem a odjel do nemocnice s tržnou ránou a vyraženými zuby. Podle následných odpoledních zpráv měl přesto útočník Kazaně na druhém podniku Euro Hockey Tour startovat, ale přes noc se jeho stav zhoršil.

„Do rána to asi přišlo víc k sobě, než i on sám čekal. Mluvili jsme s ním večer, i doktor a (generální manažer) Martin Ručinský. On sám chtěl jet. Vypadalo to, že by se dal dohromady, ale ráno to prostě bylo špatné,“ řekl novinářům Jandač po dnešním tréninku v pražské Tipsport Aréně před odletem do Helsinek.

„Jak povolí prášky, tak to hodně přichází k sobě, a říkal, že by jezdil na ledě víc zfetovaný než zdravý. Nebyl by úplně stoprocentní. Má vyražené tři zuby a plastiku rtu, protože to dostal pukem přímo do pusy. Je to nepříjemné zranění,“ doplnil Jandač.

Oproti původní nominaci vypadli z kádru ze zdravotních důvodů již dříve obránci Vladimír Roth z Třince, Radim Šimek s útočníkem Michalem Bulířem z Liberce, Tomáš Hyka s Radanem Lencem z Mladé Boleslavi a Petr Holík ze Zlína.

Nahradili je zadáci Tomáš Dvořák z Karlových Varů a Martin Pláněk s útočníkem Rudolfem Červeným z Hradce Králové, Robert Říčka ze Zlína, David Tomášek z Pardubic a Lukáš Lhoták ze švýcarského celku Ambri/Piotta. Debutanty jsou vedle Formana také Dvořák, Říčka, Tomášek a Lhoták.

Narychlo doplnit tým po Sekáčově omluvence ale nebylo jednoduché. „Řešili jsme rychle takový přesun, měli jsme tam nějaké kluky vybrané, ale ti dva, které jsme měli a mají víza, jsou bohužel nemocní,“ prohlásil Jandač.

Nakonec se muselo řešit narychlo ruské vízum pro Formana, o které se postaral manažer produkce společnosti Pro Hockey Radim Prusenovský.

„Asi to jednoduché není, ale máme tady šikovné lidi, že se o to postarali. Míra včera odehrál zápas, je tady v Praze a stihne s námi díky Radimovi Prusenovskému odlet,“ doplnil Jandač k zařazení sparťanského útočníka, který s pražským klubem v úterý večer vybojoval v domácí odvetě s Bernem (4:1) postup do semifinále Ligy mistrů.

Se zpožděním se připojil také Jandačův asistent Václav Prospal, který žije na Floridě. „Syn měl problémy s pasem, takže ho nepustili do letadla a museli jsme to urychleně vyřešit. Zaplaťpánbůh se to povedlo vyřešit takhle narychlo. Jsme moc rád, že jsem stihl přiletět. Těšil jsem se strašně moc,“ prohlásil Prospal.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...