Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Pardubický bek Kolář: Vůči Kudrnovi máme averzi

Sport

  12:00
LIBEREC/PARDUBICE - Hokejisté Liberce se pokusí v domácích duelech semifinálové série play off extraligy přiblížit historickému úspěchu v podobě postupu do finále. Bílí Tygři si z víkendového dvojzápasu v Pardubicích přivezli jednu výhru a nyní budou mít ve středu a ve čtvrtek dvakrát výhodu domácího prostředí.

Pardubice - Liberec (na ledě je zraněný Kudrna) foto: ČTK

Východočeši se naopak v Liberci pokusí také minimálně jednou uspět a posílit své naděje už na třetí postup po vzájemných semifinálových bitvách v letech 2005 a 2010.

Série je od začátku vyhecovaná, v druhém utkání v Pardubicích sudí Martin Fraňo a Radek Husička rozdali 33 dvouminutových trestů a celkem 86 minut.

"Asi to bude v Liberci stejné. Hraje se o hodně, o každý vítězný zápas a nikdo nic nedá zadarmo," prohlásil liberecký útočník Jaroslav Kudrna. "Já mám takový styl a budu se snažit hrát stejně, abych nebyl vylučovaný, dával góly a pomohl týmu," doplnil.

Rozhodit se snaží i Nedvěda

Kudrna, autor hattricku z prvního duelu, za své ataky na gólmana Dušana Salfického - při jednom z nich shodil pardubickému brankáři i helmu - vyvolal na soupeřově straně snahu po odplatě. "My jsme měli vůči němu averzi, protože minulý zápas hrál hnusně a my jsme mu to chtěli vrátit. Určitě to bude pokračovat," prohlásil pardubický obránce Jan Kolář. V druhém utkání gólmana Martina Růžičku Východočeši pečlivě hlídali.

Vyvést z míry se zase Pardubičtí snaží ofenzivního lídra Liberce Petra Nedvěda, který v druhém utkání proseděl celkem 14 minut na trestné lavici a sám schytal několik ran. "Musíme zachovat chladnou hlavu a hrát i my tvrdě. Pramenila z toho vyloučení a hráli jsme hodně oslabení. Vzalo nám to hodně sil," prohlásil útočník Bílých Tygrů Milan Bartovič.

Liberec i přes výhru v prvním utkání nasadil do branky v druhém duelu místo Marka Pince Tomáše Vošvrdu. Nyní se dá předpokládat, že se Pinc vrátí.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Podobné to bylo po čtvrtém čtvrtfinálovém duelu, kdy naskočil v Českých Budějovicích Vošvrda a následně se vrátila do branky jednička Pinc. "Děláme jen svou práci, řeknou nám, jdete chytat, tak jdeme chytat. Jsme připravení chytat kdykoliv," podotkl Vošvrda.

I asistent trenéra Pardubic Ladislav Lubina předpokládá, že bude pokračovat hra ve stejném duchu. "Bude se hrát tvrdě a s velkým nasazením. Bude to ještě umocněné tím, že je v Liberci menší hřiště a kontaktů tam proto bude víc. Rozdíl ale vidím v tom, že se bude hrát čím dál čistěji. My musíme hrát čistěji, abychom nebyli tolik vylučováni a nehráli tolik času v oslabení," prohlásil Lubina.

Chybět bude Pardubicím v obou zápasech v Liberci obránce Aleš Píša, který za krosček do oblasti hlavy a krku v druhém duelu na Kudrnu dostal trest na dva zápasy. Nastoupit tak může až v nedělním pátém utkání doma. Nejistý je start amerického útočníka Coreyho Elkinse.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!