Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Série snů Ovečkin vs. Crosby začala

Sport

  22:55
PRAHA/WASHINGTON - Série sérií má za sebou první díl a jedno je jisté - nudit hokejové fanoušky rozhodně nebude! První zápas 2. kola play off Stanley Cupu mezi Washingtonem a Pittsburghem vyhráli domácí "Caps" 3:2. Vítěznou trefu vstřelil český útočník Tomáš Fleischmann, zákrok jako z jiné dimenze předvedl mladičký domácí brankář Varlamov a trefily se i obě největší hvězdy - Alex Ovečkin a Sidney Crosby.

Famózní zákrok Varlamova proti Crosbyho střele. foto: ČTK

Již první utkání dvou největších hvězd soutěže v play off v historii Ovečkina s Crosbym přineslo strhující bitvu, plnou krásných střel, parádních zákroků brankářů i gólů obou megastar.

SESTŘIH ZÁPASU ZDE:

Hosté vtrhli do zápasu jako uragán a již v 5. minutě vedli. Crosby převzal ve středním pásmu puk, projel s ním nerušeně až mezi kruhy a prostřelil Varlamova. V té době byl poměr střel z pohledu Capitals 0:5. Domácí se ale postupně vzpamatovávali a ve 14. minutě se trefil po důrazně práci na brankovišti Steckel.

A ještě do první sirény Caps výsledek otočili. Trefit se nemohl nikdo jiný než ruský bohatýr Alexander Ovečkin, který v 18. minutě využil dorážkou z voleje přesilovku svých barev. Hosté však v polovině zápasu srovnali na 2:2, když puk do útočného pásma zavezl Malkin, předložil jej Eatonovi a ten slabou střelou nachytal Varlamova v domácí brance.

HVĚZDNÝ ZÁKROK VARLAMOVA:

Schylovalo se k pořádnému dramatu. A právě nyní přišly hvězdné okamžiky teprve jedenadvacetiletého ruského talentu Semjona Varlamova. Ten několikrát odčinil své zaváhání při druhém gólu a to nejlepší si schoval proti střele Crosbyho ze závěru 38. minuty.

Kapitán hostí dorážel puk z kruhů do prázdné branky, Varlamov jej však, i když byl mimo brankoviště, vyškrábl patkou hole z brankové čáry. Druhá třetina skončila za stavu 2:2 a hned po nástupu do třetí části rozhodl o důležité výhře domácích český útočník Tomáš Fleischmann, který se prosadil z bezprostřední blízkosti před brankářem Fleurym.

Druhé utkání ostře sledované série se hraje v noci z pondělí na úterý.

1. ZÁPAS 2. KOLA PLAY OFF NHL:
Washington - Pittsburgh 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 14. Steckel, 18. Ovečkin, 42. Fleischmann - 5. Crosby, 33. Eaton. Střely na branku: 26:36. Diváci: 18.277.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...