Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Shanahan se k Rangers nepřipojí

Sport

  18:53
Hokejový útočník Brendan Shanahan, který je v zámořské NHL volným hráčem, dosud nepřijal pozvání na zkoušku v přípravném kempu New York Rangers a stále čeká na nabídku smlouvy. Generální manažer Jezdců Glen Sather se však služeb devětatřicetiletého kanonýra nechce definitivně vzdát.

Brendan Shanahan stále vyčkává s tím, zda zůstane v Rangers. foto: ČTK

Shanahana by proto v kempu rád viděl. "Brendan je u nás vítán, řekl jsem mu to již dříve a jsem připraven mu to znovu zavolat, abych se ujistil, že to dobře ví," řekl Sather deníku New York Post. Smlouvu na další rok mu však podle svých slov zatím dát nemůže. "Nejsem v takové pozici, abych to mohl momentálně udělat, ale to neznamená, že se to nemůže stát, poté co vyhodnotíme, co a koho tu máme," vysvětlil Sather.

Po vyřazení ve druhém kole během posledního play off o Stanleyův pohár sice Shanahan zvažoval konec kariéry, brzy se však rozhodl, že by rád hrál ještě minimálně jednu sezonu. Netajil se ani svou touhou vrátit se k Rangers, přestože se v zámoří nahlas mluvilo také o jeho možném přesunu do New Jersey, kde svou kariéru v prestižní soutěži začínal. Chce však zároveň jasně danou nabídku smlouvy.

Pokud v nejbližší době nepřijde, začne prý zvažovat ostatní nabídky. Zkušený Kanaďan, který je olympijským vítězem ze Salt Lake City 2002, odehrál v minulé sezoně za Rangers 73 zápasů, v nichž nasbíral 46 bodů za 23 branek a stejný počet asistencí, přestože ho v lednu zlobilo poraněné koleno. Celkem má v NHL na kontě 1490 odehraných zápasů s bilancí 1340 kanadských bodů za 650 gólů a 690 nahrávek.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...