130 let

Prázdná místa na utkání mezi Los Angeles Kings a Ottawou Senators | foto: AP Photo/Mark J. Terrill, ČTK

Skončila i NHL. Sezona v zámořské lize je pozastavena, o dalším osudu se rozhodne

Sport
  •   19:09
New York - Vedení kanadsko-americké NHL přerušilo kvůli pandemii koronaviru na neurčito sezonu. Zámořská hokejová liga následovala basketbalovou NBA, která se ke stejnému kroku rozhodla v noci na dnešek evropského času.

SLEDUJEME: Koronavirus omezuje sport v Česku i ve světě. Ukončena byla hokejová extraliga, NHL je odložená

„S ohledem na pokračující vývoj a po konzultaci se zdravotnickými odborníky Rada guvernérů po konferenčním hovoru oznamuje, že počínaje dneškem je sezona 2019/20 pozastavena,“ uvedl komisionář NHL Gary Bettman v oficiálním prohlášení.

Potvrdil, že krok NHL úzce souvisí s rozhodnutím NBA, která soutěž přerušila poté, co byl jeden z hráčů pozitivně testován na koronavir. „Naše ligy sdílejí zařízení a uzamykatelné prostory, takže je nyní pravděpodobné, že někteří členové komunity NHL budou v určitém okamžiku pozitivně testováni. V tuto chvíli proto není vhodné pokračovat v zápasech,“ řekl Bettman.

Dominik Kubalík (8) při zápase Chicaga se San Jose.
Zleva Patrick Kane (88) a český hokejista Dominik Kubalík (8) oslavují výhru...

Vedení soutěže bude sledovat situaci a rozhodne o dalším postupu. „Naším cílem je, jakmile to bude možné, pokračovat, abychom mohli sezonu dohrát a nejlepší tým získal Stanleyův pohár. Do té doby děkujeme fanouškům NHL za trpělivost a doufáme, že všichni zůstanou zdraví,“ dodal Bettman.

Autor: ČTK