Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Skupina smrti na domácím MS. Češi se o postup utkají s Kanadou, USA, Ruskem a Německem

Sport

  14:45
VANCOUVER/PRAHA - Pro českého fanouška to bude velká paráda. Hokejisté do 20 let se na příštím světovém šampionátu, který uspořádá Ostrava a Třinec, utkají s těmi vůbec nejatraktivnějšími možnými soupeři - hokejisty Kanady, USA, Ruska a Německa. Otázkou však je, co na to řeknou samotní hokejisté. Češi totiž už 14 let čekají na medaili z MS a před vlastními diváky by hrozilo, že by vůbec nemuseli ze Skupiny smrti postoupit.

Lukáš Dostál a Jan Lauko se mohou těšit na Skupinu smrti. foto: ČTK/AP

Další prohloubení temna. Proč čeští junioři neuspěli na MS ani ve hvězdné sestavě?

Česká skupina B se bude hrát v Ostravě, naopak skupinu A, kterou tvoří úřadující mistři světa z Finska, Švýcarsko, Švédsko, Slovensko a Kazachstán, bude hostit Třinec.

Rozhodlo o tom konečné pořadí šampionátu ve Vancouveru a Victorii.

„Jedná se opravdu o hodně kvalitní skupinu, v níž nás čekají náročná utkání, ale věřím, že postoupíme dál a popereme se o úspěch na domácí půdě,“ uvedl trenér juniorské reprezentace Václav Varaďa v tiskové zprávě.

Dánský hráč Jeppe Mogensen se snaží odebrat puk Janu Kernovi z České republiky.
Martin Kaut slaví branku do sítě Švýcarska.

Kouč, pod jehož vedením Češi letos postoupili do čtvrtfinále, ve kterém nestačili na tým USA, věří, že v domácím prostředí bude mít jeho tým velkou podporu fanoušků. 

„Na zápasy v Kanadě chodilo opravdu hodně diváků a atmosféra byla vynikající. Věřím, že u náš to bude podobné,“ řekl Varaďa.

Složení skupiny MS 2020:

Skupina A (Třinec): 

Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Slovensko, Kazachstán.

Skupina B (Ostrava): 

USA, Rusko, Kanada, Česko, Německo.

Český tým bude hrát své duely v Ostravar Areně pro 10 004 diváků. Druhým dějištěm je třinecká Werk Arena pro 5400 fanoušků. Turnaj se bude hrát od 26. prosince do 5. ledna 2020.

„Již před šampionátem v Kanadě jsme měli jasno v tom, že český tým najde domácí prostředí pro základní skupinu v Ostravě,“ uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

„V ideálním modelu jsme si přáli, aby se aréna v Třinci stala domovem Slovenska. Jsme rádi, že sportovní výsledky naplnily naše přání, a věříme, že si diváci najdou cestu do obou arén,“ dodal.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...