Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Skvělý úvod přípravy na MS. Hokejisté rozdrtili Německo 7:2

Sport

  20:14
ÚSTÍ NAD LABEM - Čeští hokejisté vstoupili v Ústí nad Labem do zápasové přípravy na květnové mistrovství světa v Rusku výhrou v Euro Hockey Challenge nad Německem 7:2. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Petr Holík, premiérové branky v reprezentaci zaznamenali debutant Martin Dočekal a Jan Rutta. Trefili se také Petr Koukal, Lukáš Radil a Tomáš Vincour. S Němci se svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka utkají v Ústí nad Labem ještě v pátek od 18:00.

Čeští hokejisté se radují z gólu v síti Německa. foto: ČTK

První nebezpečnou situaci v zápase vytvořil Zohorna, který se natlačil před branku, ale brankář Niederberger odolal. Na druhé straně Francouz vyrazil pokus Flaakeho. Další možnost domácích měl kapitán Červenka, ale těsně minul. Češi se pak ubránili při Jankově trestu a v oslabení ohrozil německého gólmana Zohorna.

Euro Hockey Challenge

ČR - Německo 7:2 (0:0, 3:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 24. Dočekal (Hrabal), 31. Rutta (Červenka, M. Doudera), 37. P. Holík, 48. Koukal (Vincour), 50. Radil (Kundrátek, Kempný), 55. P. Holík (T. Zohorna, M. Doudera), 56. Vincour (Koukal) - 25. Schütz (Akdag), 47. Danner (Müller).

Rozhodčí: Hejduk, Fraňo - Ondráček, Suchánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 3012.

ČR: Francouz - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Krejčík, Jank, Hrabal - Radil, Koukal, Vincour - Červenka, P. Holík, T. Zohorna - Kašpar, Kousal, Zaťovič - Dočekal, J. Hruška, J. Káňa II. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší a Jiří Kalous.

Německo: Niederberger - Reul, N. Goc, Müller, Akdag, Kohl, Brückner, Ebner - Höfflin, M. Goc, Ullmann - Macek, Schütz, Krämmer - Flaake, Pietta, Brandt - Kink, Danner, Buchwieser. Trenéři: Marco Sturm a Christian Künast.

Ve 12. minutě vyslal Zámorský mezi beky na útočnou modrou čáru Radila, který ale únik neproměnil. Potom měl další šanci Zaťovič. Němci ale také byli nebezpeční a Francouz měl hodně práce především se Schützovou tečí. Niederbergera prověřil od modré čáry Krejčík.

V úvodu druhého dějství měli šance hostů Schütz, Flaake a Danner, ale z vedení se radovali ve 24. minutě Češi. Po Hrabalově přihrávce se dostal ta obranu Dočekal a z mezikruží otevřel skóre. Oslavil tak svůj debut brankou. Za 89 vteřin bylo vyrovnáno. První šanci Schütz ještě nevyužil, ale po ideální Akdagově přihrávce zblízka se už nemýlil.

Ve 26. minutě se mohl zapsat mezi střelce i druhý debutant Káňa, ale po Dočekalově přihrávce trefil jen horní tyč. V polovině utkání se ale Vůjtkův výběr dočkal opětovného vedení. V chomutovské spolupráci Červenka nabil mezi kruhy obránci Ruttovi, který po přesné ráně k pravé tyči vstřelil ve čtvrtém utkání v národním týmu první gól. Na rozdíl dvou gólů zvýšil ve 37. minutě Holík, jenž nejdříve první možnost nevyužil a následně si vybruslil od levého mantinelu mezi kruhy a zvýšil na 3:1.

Francouze nepřekonal ve 44. minutě osamocený Kink, ale za tři minuty už před ním nováček v německé reprezentaci Danner s blafákem do bekhendu uspěl. Za 59 vteřin Češi vedli opět o dvě branky, když Vincourovi střelu z mezikruží tečoval Koukal.

Vůjtkův tým pak zvýraznil rozdíl ve skóre. Při vyloučení Nicolaie Goce se prosadil rovněž tečí Kundrátkovy střely Radil, pak se trefil z pravého kruhu podruhé v utkání Holík a v další přesilovce dovršil skóre Vincour.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!