Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Slavia je jeden zápas od titulu

Sport

  20:17
PRAHA - Červenobílí se po facce ve čtvrtém zápase probrali z letargie a předvedli výkon hodný mistra. Karlovy Vary působily bezradně a Slavia šla za svým cílem od první do poslední minuty naprosto neochvějně a sebevědomě.

Jakub Klepiš se dnes trefil dvakrát. foto: ČTK

Výkon Pražanů podtrhl navíc vychytanou nulou gólman Svoboda. Přesně ten, který se nechal po první třetině předposledního zápasu vystřídat.

Ve vysočanské aréně se sešla rekordní návštěva play-off, která čítala 16617 diváků. Bouřlivá atmosféra pak zjevně vyhovovala domácím a zcela ovládli průběh zápasu. Všechno to co dosud hrálo do karet si dnes pronajala Slavia a využila pro svoje dobro. Kvalitní přesilovky, skvělý gólman, kouzlo druhé třetiny. To byly hlavní zbraně Západočechů. Dnes z nich těžili domácí. Tři branky padly v početní výhodě, gólman Svoboda vychytal nulu a nepřekonatelnost Varů v prostřední části rovněž skončila.

Do Karlových Varů se tak jede za stavu 3:2 pro Slavii a jediné vítězství ji dělí od zisku titulu. Jenže na západě Čech to rozhodně nebude mít lehké a Energie doufá, že se ještě jednou podívá do Prahy. Duel začíná v pondělí mimořádně od půl osmé.

Výsledek:
Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) 
Branky a nahrávky: 10. Klepiš (Vondrka), 31. Klepiš (D. Hruška), 45. Drtina (Novák), 53. Drtina (Kadlec). Rozhodčí: Husička, Hradil - Pešek, Šátava. Vyloučení: 10:11, navíc Němec, Mudroch a Grof (všichni Karlovy Vary) všichni 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 16.617. Stav série: 3:2.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč