Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slavia je v čele extraligy

Sport

  22:09
PRAHA - Hokejisté Vítkovic sice po pěti letech bodovali na ledě Slavie, ale v předehrávce 5. kola extraligy prohráli 2:3 v prodloužení. Úřadující mistr tak v novém ročníku ještě neprohrál a minimálně do pátku se dostal do čela soutěže. Souboj bývalého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika na lavičce Vítkovic se současným Vladimírem Růžičkou sledovala slabá návštěva 2612 diváků.

Brankář Svoboda maří šanci hostů. foto: ČTK

Kolize s fotbalovým zápasem fotbalistů na atmoséře zápasu nepřidala. Vítkovice se musely obejít bez zraněné brankářské jedničky Pince i potrestaných obránců Krsteva a Stehlíka a navíc v 26. minutě ztratily i dalšího zadáka Barinku. Slavia, které chyběl útočník Micka, vstoupila do utkání aktivněji a už ve 2. minutě pomohla Štěpánkovi po Žižkově střele tyč. Vzápětí nechali vítkovičtí obránci před svým gólmanem osamoceného Jelínka a ten po Kadlecově vybídnutí zaznamenal svůj první gól v nejvyšší soutěži. Jenže Ostravané se pak ubránili v 92 sekund trvajícím oslabení tří proti pěti a po polovině úvodní části rychle otočili stav.

V přesilovce sice ještě Ujčík a Svačina nevyužili šance, ale v 11. minutě projel přes celé hřiště Krenželok, předložil puk před branku Burgerovi a bylo vyrovnáno. Za 35 vteřin byl Vašíčkem faulován unikající Korhoň a opět Burger prokázal své umění při trestném střílení.

Slavia se v druhé části ve snaze smazat manko tlačila do střelby, hosté ale také hrozili. Po nešťastném souboji před vítkovickou brankou musel odstoupit s krvavou ránou Barinka, jehož zasáhl bruslí v pádu spoluhráč Jurečka, a hosté dohrávali s pěti beky. V polovině utkání navíc ztratili při vlastní přesilovce i vedení. Při Kolaříkově vyloučení nejdříve nevyužil dobrou střeleckou pozici Štefanka a po úniku dvou proti jednomu vyrovnal po Bednářově přihrávce Vondrka.

V závěrečném dějství se hrálo opatrně a dlouho bez šancí. Zápas došel do prodloužení, a poté, co oba týmy nevyužily dvě přečíslení, rozhodl po 70 vteřinách Bednář.

Výsledek:

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. P. Jelínek (Kadlec), 30. Vondrka (Bednář), 62. Bednář (J. Novák, Červenka) - 11. Burger (Krenželok), 11. Burger z trestného střílení. Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2612.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!