Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Slavia musí dobýt baštu play-off

Sport

  10:24
KARLOVY VARY - Šestkrát v letošním play off přivítali karlovarští hokejoví rohovníci soupeře. Pokaždé odcházeli z ledu s úsměvem ve tvářích a za ovací vyprodaného "zimáku“.v "Atmosféra je u nás skvělá. Fanoušci nás táhnou celou sezonu,“ říká karlovarský kapitán Václav Skuhravý.

Ve Varech narazily i České Budějovice. foto: ČTK


Západočeši se v domácím bouřlivém kotli přerodí z defenzivního mančaftu v šelmu, která soupeře drtí ve svých pařátech.
To se dnes pokusí změnit pražská Slavia. Finálová série je vyrovnaná, a pokud Karlovarští udrží domácí neporazitelnost, stanou se senzačními mistry. To favorizovaná Slavia nehodlá připustit.


Bude to ale mít velice těžké. Stadion v Karlových Varech je sice nejmenší v Česku, ale stará plechová hala mohutně rezonuje a prostředí dokáže být k soupeři hodně nenávistné. "V té jejich hale to budou velmi úporné zápasy. Všechno bude proti nám, ale my se na tyhle věci nesmíme dívat,“ umiňuje si slávistický útočník Roman Červenka.


Slavia také znovu oprašuje trumf jménem Josef Beránek. Slávistický kapitán nehraje kvůli zranění od druhého zápasu semifinálové série s Libercem, ale podle všeho by mohl už dnes v Karlových Varech nastoupit. Definitivní rozhodnutí padne až po dnešním dopoledním rozbruslení. "Předpokládám, že se na ledě objeví,“ řekl Jiří Kalous, asistent slávistického trenéra Vladimíra Růžičky. 


Zatímco Karlovy Vary si budou muset zejména pohlídat sehrané sešívané dvojice Hruška–Klepiš a Bednář–Červenka, Pražané vymýšlejí speciální obranné plány na první karlovarský útok v čele se "Dvěma věžemi“ Skuhravým a Kumstátem. "Musíme jim chodit do těla a beci musí předvídat jejich pohyb, protože odstavit je od puku je velice těžké,“ tvrdí Jaroslav Bednář.


Zatímco karlovarským hokejistům přinášejí stísněné prostory jejich arény hlasitou podporu, vedení klubu šednou vlasy starostmi. Lázeňské město zachvátila hokejová horečka, jenže většina fanoušků lístek nesehnala. Roztrpčení vyvolal fakt, že někteří si nedostatkové vstupenky objednávali předem či jich dostali více, než karlovarské vedení zamýšlelo.


"Chceme se touto cestou velice omluvit všem věrným fanouškům, na které nezbyly vstupenky,“ stojí v oficiálním klubovém prohlášení. "Pro akci takového rozsahu, jako je finále nejsledovanějšího sportu v Česku, je tato hala nedostatečná. V žádném případě si nemůžeme dovolit vydat více vstupenek, než dovoluje kapacita haly,“ tvrdí karlovarské vedení.