Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Slavia potvrdila, že se jí venku daří, a vyhrála v Pardubicích

Sport

  22:43
PARDUBICE - Hokejisté pražské Slavie v 9. kole extraligy vyhráli na ledě Pardubic 4:2 a potvrdili, že se jim venku daří více než doma. I díky gólu a dvěma asistencím Michala Vondrky tak skončil souboj bývalých reprezentačních trenérů Vladimíra Růžičky a Josefa Jandače lépe pro kouče Slavie.

Pardubice - Slavia (radost slávistů). foto: ČTK

Domácí, kteří v posledním vzájemném duelu rozdrtili Slavii 8:0, se o úspěch připravili neproměňováním přesilovek a také si vybrali pořádnou porci smůly, když ve druhé třetině, kterou měli jednoznačně pod kontrolou, dali jediný gól. Hosté hned v úvodu díky využitým přesilovým hrám získali rozhodující náskok a ve třetí třetině ubránili cenné vítězství.

Od začátku se hrál důrazný, rychlý hokej a v první třetině si Slavia vynutila mírnou převahu, kterou vyjádřila dvěma góly z přesilovek. V 10. minutě se při vyloučení Cetkovského prosadil Žižka, který využil zmatku před Růžičkovou brankou.

Kadlec zvýšil vedení Slavie
Poté dostali šanci v početní výhodě i domácí, ale Jaškinovo vyloučení nepotrestali, naopak Vondrka mohl zvýšit náskok Pražanů. Na druhé straně pak promarnil šanci Rákos a při vyloučení Kolaříka nedokázal Cetkovský vrátit Kopřivou vyraženou střelu Pivka do branky. Půlminuty před koncem první třetiny byl vyloučen Kočí a vteřinu před jejím koncem další obránce hostů Kadlec zvýšil vedení Slavie.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s útokem Kolář I, Koukal, Starý a se změnami ve složení dalších útočných trojic. Velkou šanci korigovat skore měl ve 24. minutě Pivko, ale jeho únik skončil jen u Kopřivy. Nápor Eatonu přinášel další šance, ale Koukal ani uzdravený Kolář je nedovedli proměnit.

Slavia - Vítkovice (Miroslav Kopřiva)

Zásluhou domácích nabrala hra tempo a při další přesilovce domácích bylo Kopřivovi pořádně horko. Domácí měli ale i smůlu. Ve 33. minutě se trefil Koukal jen do pravé tyčky a vzápětí Kaberle orazítkoval levou tyčku. Nápor Pardubic donutil trenéra Růžičku v téže minutě k oddechovému času.

Za Pardubice snížil Kočí
Domácí se ale přece jen dočkali snížení, ve 36. min. Kočí potrestal Jaškinovo vyloučení a vstřelil tak vůbec první branku Pardubic v přesilovce v sezoně.

Třetí třetinu začali lépe hosté a ve 42. minutě využili zaváhání domácí obrany ke třetímu gólu. Jaškin neměl problém poslat puk do odkryté branky.

O minutu později ujížděl na pardubickou branku Růžička, ale svého jmenovce nepřelstil. Největší nebezpečí pro Pražany představovala Koukalova řada, ačkoli hrála spolu v této sezoně poprvé a poutala nejvíc pozornosti soupeřových hráčů.

Slavia se pozorně bránila a spoléhala na rychlé protiútoky. Domácí celek měl i nadále výraznou převahu, ale hosté se s vypětím sil bránili. Domácí trenéři dvě minuty před koncem odvolali brankáře a při vyloučení Sklenáře hráli power play šest na čtyři. Starý sice dokázal snížit na 2:3, ale při pokračujícím risku bez brankáře pojistil výhru hostů Vondrka.

Hokejová extraliga - 9. kolo

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0), BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:5 (0:2, 1:0, 2:3), HC Vagnerplast Kladno - HC Plzeň 1929 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0), PSG Zlín - HC Mountfield Č. Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1), HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 4:1 (2:1, 1:0, 1:0), HC Eaton Pardubice - HC Slavia Praha 2:4 (0:2, 1:0, 1:2).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!