Sobota 30. března 2024, svátek má Arnošt
130 let

Lidovky.cz

Slavia se rozloučila s European Trophy výhrou v Mannheimu

Sport

  21:54
MANNHEIM/PRAHA - Hokejisté pražské Slavie zakončili své účinkování v přípravném turnaji European Trophy vítězstvím na ledě Mannheimu, který před více než sedmi a půl tisíci diváků porazili i díky hattricku útočníka Tomáše Svobody 5:3.

Slavia. foto: ČTK

Ani tříbodový zisk ale Slavii nepomohl k odlepení ode dna Severní divize. Nervózní zápas vyvrcholil bitkou po závěrečné siréně, sudí v utkání rozdali 270 trestných minut.

Naposledy se v klání vyplňujícím letní přípravu představili také liberečtí Bílí Tygři, ale na svém ledě se jim opět nedařilo a podlehli Eisbären Berlín 4:5.

Dobře rozehraný duel ztratili Severočeši na přelomu první a druhé třetiny, kdy během čtyř minut přišli o vedení 2:0 a rázem prohrávali 2:3. V Jižní divizi tak skončili na předposlední páté příčce.

Hokejová European Trophy - Jižní a Severní divize:

Adler Mannheim - HC Slavia Praha 3:5 (2:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Magowan (Lehoux, Lee), 18. Glumac (MacDonald, Wagner), 44. Mitchell (Lehoux, Ullmann) - 14. T. Svoboda (Tomica, Kuboš), 18. V. Růžička ml. (Tomica, Svoboda), 21. Sklenář (Kadlec), 27. T. Svoboda (V. Růžička ml., Vašíček), 40. T. Svoboda (V. Růžička ml., Tomica). Rozhodčí: Brill - Mösler, Starke (všichni Něm.). Vyloučení: 14:16, navíc Glumac, Reul, Kink všichni 5 min. a do konce utkání, Sifers, MacDonald, Magowan všichni 10 min. - Vašíček, Poletín, Jaškin všichni 5 min. a do konce utkání, Kalus 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:2. Diváci: 7674.

Sestava Slavie: Kopřiva - Kadlec, Šulc, Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Krenželok, Sklenář, Kalus - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - T. Hertl, Jaškin, M. Čermák - Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!