Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Slavia živí naději na přímý postup do play off, Třinec přehrála 2:1

Sport

  20:01aktualizováno  20:52
PRAHA - V předehrávce 50. kola hokejové Tipsport extraligy zvítězila na domácím ledě pražská Slavia nad Třincem 2:1. Vyrovnané utkání rozhodl ve 44. minutě Lukáš Krenželok. Sešívaní se minimálně do zítra, kdy se hraje 50. kolo, posunuli na páté místo, které zaručuje přímý postup do play off.

Slavia - Mladá Boleslav (radost domácích) foto: ČTK

Pro Slavii byla předehrávka 50. kola důležitá z pohledu postupu do první šestky, odkud týmy do play off postupují přímo bez předkola. "My jsme věděli, že nás čeká poslední zápas základní části doma a že to bude hodně těžké utkání," řekl kouč Slavia Růžička.  Sešívaní se ale díky výhře 2:1 nad Oceláři posunuli na páté místo před České Budějovice a Pardubice. Oba celky ale na Slavii ztrácí pouhý bod.

Naopak Třinec bojuje o zisk Prezidentova poháru, který získá vítěz základní části. Po nezdaru v O2 areně se situace Třinci zkomplikovala, neboť Liberec ztrácí na Oceláře tři body. Lepší karty ale v rukou drží Třinec, který má s Bílými Tygry lepší vzájemná utkání.

Diváci si ale v zápase Slavia - Třinec počkali na gól do poloviny utkání. Před více jak čtyřtisícovou návštěvou otevřel skóre ve 28. minutě Martin Růžička, když zúročil skvělou spolupráci Varadi a Bonka.

Slavia (Kopřiva).

Do konce druhé dvacetiminutovky bylo ale znovu srovnáno. Pět minut před druhou sirénou využil početní výhodu Doležal. Týmy tak šly i do druhé přestávky s nerozhodným skóre. "Třinec je asi jedno z nejlepších mužstev soutěže, což předváděli i první třetinu, kdy nás hodně tlačili. Bylo však důležité, že tu třetinu jsme odehráli 0:0, a ten zápas se pak odehrával ve druhé třetině," komentoval Růžička.

Zlom utkání přišel ve 44. minutě. Z mezikruží přiklonil misky vah na domácí stranu Lukáš Krenželok. "Třetí třetina byla o jednom gólu, což jsme dobře věděli a hráče na to i upozorňovali. Zase jsme tam měli slibné šance, ale nevím, zda to bylo přemírou motivace hráčů nebo jsme dnes neměli štěstí, ale ty šance jsme prostě neproměnili a inkasovali druhý gól, což byl rozhodující moment zápasu." komentoval po utkání kouč Třince Marek.

I když si Třinec souvislejší tlak nevytvořil, po hrubých červenobílé obrany mohl vyrovnat. Kanonýr Martin Růžička ale dvakrát v tváří tvář proti Kopřivovi neuspěl, a tak tři body zůstaly v Praze.

Další zápasy 50. kola jsou na programu zítra a na Lidovky.cz/sport budete mít možnost je sledovat online.

Hokejová Tipsport extraliga - předehrávka 50. kola

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Doležal (Micka, Roth), 44. Krenželok (Vondrka, Sklenář) - 28. M. Růžička (Varaďa, Bonk). Rozhodčí: Minář, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4354.

Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - T. Pospíšil, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Hudec, Lojek, Zíb - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, Kohn - D. Květoň, Polanský, Polák - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!