Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slavii čeká Curych, do Budějovic přijede Ufa

Sport

  13:47
Curych - Hokejisté pražské Slavie se v prvním ročníku Ligy mistrů utkají v základní skupině D se švýcarským šampionem Curychem a švédským vicemistrem Linköpingem. České Budějovice ve skupině C narazí na ruského mistra Ufu a vítěze slovenské extraligy Slovan Bratislava. Rozhodl o tom dnešní los v Curychu.

Před mistrovskou Slavií stojí nová výzva. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Ve slávistickém táboře panovala po losu spokojenost. "Osobně jsem si nepřál hlavně Magnitogorsk. Vidíme šanci z této skupiny postoupit dále," uvedl obchodní manažer klubu Ladislav Blažek. Ve tříčlenných skupinách se týmy utkají systémem doma venku. Do semifinále postoupí vítězové, které opět čekají zápasy doma a venku. Stejným systémem se hraje i finále. Hracím dnem je středa, první zápasy ve skupinách odstartují 8. října. O vítězi se rozhodne 28. ledna příštího roku. 

První ročník Ligy mistrů bude pro její účastníky zajímavý nejen po sportovní, ale i po finanční stránce. Jen za účast vyinkasuje každý klub 300.000 eur (asi 7,5 milionu korun), za každé vítězství v základní skupině obdrží dalších 50.000 eur. Postupem do semifinále si mužstvo zajistí bonus 200.000 eur, poražený finalista dostane půl milionu eur a šampion získá rovný milion eur. O posledním účastníkovi Ligy mistrů se rozhodne od 12. do 14. září na kvalifikačním turnaji, kterého se zúčastní Košice, Bern a Norimberk.

Los základních skupin:

Skupina A: Karpät Oulu (Fin.), Eisbären Berlín, Metallurg Magnitogorsk
(Rus.).
Skupina B: HV 71 (Švéd.), Blues Espoo (Fin.), tým z kvalifikace.
Skupina C: Ufa (Rus.), Slovan Bratislava, Mountfield České Budějovice.
Skupina D: Slavia Praha, Curych (Švýc.), Linköping (Švéd.).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!