Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Extrémně pomalej nejsem, říká Šlégr. Hrát chce ale jen dvakrát týdně

Sport

  15:13
PRAHA - S politikou dokázal seknout ze dne na den, s hokejem to nejde. Ač obránce Jiří Šlégr už jednou v roce 2010 ohlásil konec, ač na ledě jednou kvůli bolavým zádům zkolaboval, tak se přesto žene do další extraligové sezony Litvínova. „I kdybych měl hrát jen jeden zápas, tak mě těší, že jsem zase na bruslích a že jsem v kabině mezi klukama,“ říká 43letý šampion z Nagana.

Litvínov (Jiří Šlégr) foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

A právě v dresu naganských hrdinů si v sobotu zahraje i exhibiční zápas v Jihlavě. „Bude to zřejmě naposledy, co se všichni sejdeme na ledě. V našem věku si už nedokážu představit, že bychom to za pár let zopakovali.“

Ale pořád vás na ledě bude dost, kteří aktivně hrají.
Taky to budeme muset odbruslit a pomoct těm druhým, co už nehrají a nejsou v takové kondici. Budeme tam od toho, abychom mrskali nohama.

A vám se s ohledem na blížící se extraligový start „mrskají“?
Připravuji se stejně jako v minulé sezoně, takže čekám, jestli to vůbec půjde. Odehrál jsem přípravu ve Varech a myslím, že se na to dalo koukat a nebyl jsem extrémně pomalej. Takže připravený jsem, jen uvidím, jestli to zdraví dovolí.

Vaše záda jsou stále v ohrožení?
Každou středu jezdím až do Mělníka za fyzioterapeutem, díky kterému jsem mohl minulou sezonu fungovat. Je to pro mě důležité. A i když mě záda nebolí, tak mě preventivně narovná. Díky němu držím pohromadě.

Litvínov (Jiří Šlégr)

Kondice problém není?
Letos se cítím lépe než loni, kdy jsem musel shazovat spoustu kil (Šlégr se na led vracel po kariéře poslance). Teď jsem sice zase přibral dvě tři kila, ale spíš na síle, což mi vyhovuje. V tréninku mám individuální plán, protože v mých letech to ani jinak nejde. Když jsem na ledě chtěl všechno dělat s klukama, tak mě chytla záda a měl celý týden problémy.

Prý chcete hrát maximálně dva zápasy v týdnu. Je to tak?
Je. Loni jsem si vyzkoušel, že když se sejdou tři i čtyři zápasy za týden, tak tělo to prostě nedávalo a musel jsem ubrat. Takže bude dobré, abych hrál jen dva zápasy za týden. Ale už po minulé sezoně jsem byl rozhodnutý, že budu dál pokračovat.

Bude v Litvínově pokračovat i Martin Ručinský?
Na něj není potřeba působit, tlačit. Martin hokej miluje a je to u něj stejné jako u mě. Pokud mu to zdraví dovolí, bude určitě pokračovat.

Co říkáte na nová pravidla?
Vyhovují mi. Bude padat daleko víc gólů. Posunutá modrá čára i hybridní zakázané uvolnění jsou pro mě velkým zpestřením.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!