Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slováci prožívají národní tragédii

Sport

  17:29
BRATISLAVA - Hrůza! Národní tragédie v den vítězství nad fašismem! Je to tak, budeme se zachraňovat, hořekují dnes slovenská média nad hokejovými reprezentanty, které na světovém šampionátu v Kanadě čeká pouze boj o setrvání v elitní kategorii.

Slováci prohráli i s Finskem. foto: ČTK

"Národní sport je na kolenou. Bolest slovenského hokejového fanouška je dnes asi nejsilnější v samostatných dějinách od roku 1993. Výběr Slovenska sice není elitní, ale takovýto výsledek si ani on nezasloužil," uvedly internetové stránky hokejportal.sk.


Zkázu slovenského mužstva podle autora odstartovali norští hokejisté, kterým se nejdříve povedlo ukořistit bod v souboji s Finy. Po porážkách Slováků s finskými i německými hráči ji pak Norové dokonali v noci na dnešek. Jejich těsné vítězství 3:2 nad Němci poslalo svěřence trenéra Júlia Šuplera do bojů o záchranu se Slovinskem.


"Paradoxně den vítězství nad fašismem se do slovenských dějin zapíše i černými písmeny. Smutné, přesmutné," dodal  hokejportal.sk. Podle internetového vydání deníku Šport Norové vítězstvím nad Německem popravili Slováky, kteří v minulých letech na světových šampionátech vybojovali kompletní sadu medailí.
"Slovenští hokejisté v zápase s Finskem už nepřipomínali rozladěný orchestr jako dva dny předtím proti Němcům. Konečný efekt byl však v obou případech stejný - nulový," konstatoval hokej.sk. Slovenský hokej se tak podle webu propadl až do suterénu světové elity a dosáhne nejhoršího umístění na světovém šampionátu ve své historii.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!