Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Slováci si mistrovství prohráli hned na začátku

Sport

  11:16
PRAHA - Český tým na mě od začátku mistrovství působí dobrým dojmem. Po prvním zápase byli hráči trochu kritizovaní, ale úvodní utkání je vždycky těžké. Jak je vidět, tak se teď kluci zápas od zápasu zlepšují. Proti Švýcarsku neobdrželi ani gól, což je pro tým vždycky pozitivní.

Jiří Šlégr pro LN. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

 
Zápasy na mistrovství světa se ale navzájem nedají srovnávat. Švýcarsko sice v základní skupině porazilo Švédsko, ale to neznamená, že naše výhra nad nimi je o to významnější. Švédsko si teď zase lehce poradilo s Dánskem.


Zajímavý zápas byl mezi Kanadou a Norskem, které nehrálo vůbec špatně. Favorita trápilo do poslední chvíle. Norové hrají parádní hokej, základ úspěchu je skvělý gólman, který chytá perfektně a také rozehrává puky, což se málokdy vidí.


Na druhou stranu nepříjemným překvapením je nepostup Slovenska. Je to pro ně nešťastné, ale připadalo mi, že si šampionát prohráli, ještě než začal. Před turnajem hráči do médií říkali, že do Kanady nejedou pro medaili. To je vždy náznak, že tam něco nefunguje. A to se taky potvrdilo. I přes omluvenky měli kvalitní mužstvo. Budu jim držet palce, aby se zachránili.

Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...