Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slovákům chyběla drzost

Sport

  14:13
Bratislava - Chaotická obrana, časté vylučování a nedostatek zdravé drzosti před soupeřovou brankou se podle slovenských médií podepsaly pod prohru Slovenska s Německem na hokejovém mistrovství světa. V posledním utkání základní skupiny proti Finům musí slovenští hráči ukázat lepší hokejovou tvář, jinak týmu, který s výjimkou obránce Ľubomíra Višňovského postrádá řadu hvězd z NHL, hrozí boj o záchranu v elitní kategorii.

Ľubomír Višňovský - jedna z největších hvězd výběru. foto: AFP

"Nedali jsme úvodní gól a vznikl problém. Houževnatá, srdnatá a sebevědomá(německá) povaha slavila úspěch. Slovákům ve výkonu chybělo kromě kvality i více odhodlání a pravé hokejové drzosti," napsal internetový server hokejportal.sk.

Němci prý působili na ledě vyzráleji. Bylo na nich vidět větší odhodlání a touha po vítězství než u Slováků. Dokázali pokrýt střední pásmo a efektivně využít přesilovky. Za jednoho z mála hráčů, kteří nezklamali, označil hokejportal.sk brankáře Jána Lašáka, extraligovou oporu Pardubic. "Navzdory sympatickému výkonu však musel ze sítě vytahovat čtyři puky, protože obránci mu nepomáhali."

Podle serveru pravda.sk Slováci doplatili v souboji s Němci na častá vylučování i chaotickou hru v obraně. Ani po kontaktním gólu Ivana Čiernika na 1:2 se slovenští fanoušci od svých hokejistů nedočkali vydatnější ofenzivy, která by vedla k vyrovnání. "Ve 33. minutě byl vyloučen Dennis Seidenberg, ale během jeho trestu slovenští reprezentanti ani neohrozili branku," upozornil server.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!