Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Slovanu máme pořád co vracet, říká Novotný po výhře nad Bratislavou

Sport

  15:00
PRAHA - Hokejisté Lva odehráli před rekordní návštěvou sezony výsledkově a zřejmě i herně nejvydařenější utkání. Pražané v KHL deklasovali Slovan Bratislava 7:0 a poprvé si tak mohli vychutnat výhru nad slovenským rivalem v domácím prostředí. Podle kapitána Jiřího Novotného to bylo tím, že měli štěstí v koncovce. Pomohla jim ale prý i převaha fanoušků Slovanu v hledišti, až do nedělního dne totiž získali venku více bodů než doma.

Utkání KHL Lev Praha - CSKA Moskva. Jiří Novotný (vlevo) ze Lva a Alexandr Radulov z CSKA foto: ČTK

"Konečně jsme hráli doma to, co hrajeme venku. Fanoušci mohli vidět hokej, který pořád předvádíme venku," řekl Novotný, který se na vysoké výhře podílel dvěma góly. Do Tipsport areny přišlo 12 864 diváků a výrazně více se fandilo Slovanu. "Před zápasem jsme se o tom bavili s trenérem, ptal se nás, proč to pro nás bude dobře, když jich tady bude třeba deset tisíc. Tak jsem říkal, že se budeme cítit, jako kdybychom byli venku," pousmál se Novotný. Ocenil ale i fanoušky Lva. "Přišli i lidi z Prahy a náš kotel byl taky hodně slyšet," řekl.

K TÉMATU

Souboje Lva se Slovanem měly velký náboj už v minulé sezoně, kdy oba kluby do KHL vstoupily. V současném kádru Lva sice už není tolik Čechů jako v minulém ročníku, i cizinci ale podle Novotného o prestiži věděli. "Trenér to nazval El Clásico. Teď ale nevíme, kdo byl Messi a kdo Ronaldo," smál se Novotný přirovnání duelu ke slavnému fotbalovému souboji Barcelona - Real Madrid. Lev se se Slovanem utkal pošesté a teprve podruhé vyhrál.

Lev se dostal do vedení už po 60 sekundách

Za tříbodovým ziskem ale mířil od začátku, již po 60 sekundách se dostal do vedení. "Nečekali jsme, že to bude tak jednoznačné. Slovan je kvalitní mužstvo, ale každý zápas je jiný. Nám tam napadaly góly, což bylo i díky štěstí. Od stavu 3:0, 4:0 jsme si to hlídali a nebylo o co hrát," řekl Novotný. Pohodu domácí potvrdili i málo vídaným gólem ve dvojnásobném oslabení. "Oproti předešlým zápasům jsme byli v největší pohodě. Slovanu máme ale stále co vracet. Pořád je to 4:2 na zápasy," uvedl.

Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavl. Zleva Staffan Kronwall z Lokomotivu Jaroslavl a Jiří Novotný z HC Lev Praha

I přes jednoznačný průběh se hráči Lva podle Novotného snažili být neustále maximálně koncentrovaní. "Víš, jak to je. Začneš si to užívat a pak může přijít zranění. A nás ještě čeká hodně důležitých zápasů, někteří navíc teď jedeme na nároďák. Jsme šťastní, že máme tři body, které potřebujeme, abychom se dostali do čtyřky, což je náš cíl před sezonou," podotkl Novotný. Aktuálně Lva od čtvrté Rigy dělí tři body a oba týmy se utkají v sobotu 28. prosince.

Autoři: ,