Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Slovenský tisk: 'hokejový sever Slováky na světovém šampionátu zmrazil'

Sport

  12:08
BRATISLAVA - Slovenští hokejisté nepřemohli na mistrovství světa ani druhého severského soupeře a po pondělní prohře 2:5 s Finskem je dnes čeká zápas o všechno s domácím Německem.

Finsko - Slovensko. foto: Reuters

V neúspěšné odvetě za zápas o bronz z letošní olympiády se slovenský tým sice vyvaroval v první třetině kolapsu, jaký předvedl v souboji s Dánskem, tentokrát jej však postihl výpadek v polovině utkání. "Hokejový sever Slováky na světovém šampionátu mrazí," napsal deník Pravda.

"Zápasy proti severským soupeřům nám na turnaji vůbec nevyšly. Po neuvěřitelném průběhu první třetiny souboje s Dánskem, v níž slovenští hokejisté inkasovali tři góly z prvních tří střel a všech šest v úvodní třetině, se o tom přesvědčili i proti Finům. Tentokrát ostražitost pozbyli v polovině zápasu, když za čtyři minuty a šest sekund dostali tři góly," uvedl Šport.

Podle listu Sme prohráli Slováci se Seveřany zaslouženě. Podle listu Finové lépe bruslili, byli agresivnější v osobních soubojích a především se po oboustranně opatrnějším začátku dříve dopracovali ke gólu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!