Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Smrt Spartě! Pražské ku*vy! Fanoušci Komety protestovali a sami si za to dali pokutu

Sport

  16:00
BRNO - Velice netradičním způsobem protestovali fanoušci Komety Brno v pátečním šlágru 19. extraligového kola s pražskou Spartu (3:2 v prodloužení) proti nařízení vedení soutěže udělovat pokuty za vulgární nadávky. Při příležitosti návratu Františka Výborného na střídačku Sparty vyvěsili transparenty urážející soupeře a navíc si je sami ocenili pokutami.

Smrt Spartě si ocenili fanoušci Brna za pokutu 3000 korun foto: ČTK

Výborný začal bodem. Sparta ve vyhecované bitvě prohrála v Brně v prodloužení

Smrt Spartě, pražské ku*vy, Sparta zajebaná je, takovými nadávkami brněnští fanoušci častovali svého soka, navíc každou urážku vyvěsili na transparent a vedle něj napsali pokutu ve výši od jednoho do tří tisíc, kterou nejspíš vedení Komety zaplatí.

Vše pak doplnili urážkami na adresu ředitele soutěže Josefa Řezníčka a trabsparentem „Řezníčku, Ty si hovado!“

Vše pak zakončili otázkou pro disciplinární komisi českého svazu „Za kolik to tedy bude?“ 

Martin Nečas z Brna se raduje z gólu.
Utkání 19. kola hokejové extraligy: HC Kometa Brno - HC Sparta Praha. Trenér...

Vedení Komety už dříve za chování svých fanoušků zaplatilo 15 tisíc korun, konkrétně za vhazování předmětů na hrací plochu a vulgární pokřiky.

K celé situaci se vyjádřil i majitel a zároveň trenér Komety Libor Zábranský. 

„Obecně s vulgarismy na stadionech nemůže samozřejmě nikdo souhlasit. Plně souhlasím s tím, že je potřeba s tím něco udělat. Nicméně si myslím, že je to dlouhodobý proces, ale takhle a touto cestu se k ničemu nedostaneme.“

„Sejdu se se zástupci ultras, Modrobílých i fanklubu a věřím, že tak jako v minulosti, i tentokrát najdeme společnou řeč. Osobně odmítám, abychom fanoušky cenzurovali, ale věřím, že podobné transparenty, jako na zápase se Spartou, se už na našem stadionu nikdy neobjeví.“

Transparent Pražský ku*vy za tisíc korun.

Autor: