Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta je na vítězné vlně a vyhrála potřetí za sebou, Litvínov zničil Pardubice

Michal Řepík ze Sparty (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze čtvrtého gólu. foto: ČTK

Praha - Hokejisté Sparty porazili v utkání 34. kola Tipsport extraligy Hradec Králové 4:1 a vedou extraligu už o tři body před Třincem. Oceláři podlehli doma Liberci 0:2. Na třetí místo se o bod za Třinec posunula Mladá Boleslav díky vítězství nad Olomoucí 4:2. Přestihla o skóre Plzeň, jež vyhrála v Brně nad Kometou 3:2 v prodloužení.
  18:42

Litvínov - Pardubice 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

K. Vary - Vítkovice 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Sparta - H. Králové 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

M. Boleslav - Olomouc 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)

Č. Budějovice - Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Kometa - Plzeň 2:3 pp (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)

Třinec - Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Sparta nepřenechala týmu Mountfieldu bod ani ve třetím vzájemném souboji v sezoně. Hosté ve druhé třetině vyrovnali, sparťané pak ale rozhodli v nástupu do třetí dvacetiminutovky. Vítězný gól dal útočník Michal Řepík, který si připsal celkem tři body za dvě trefy a nahrávku.

Třinec prohrál v sedmém z posledních devíti utkání, v tomto týdnu nezískal ani bod a tyto tři zápasy ztratil se skóre 1:11. Liberec si připsal čtvrtou výhru v řadě s celkovým skóre 16:2. Hostující gólman Petr Kváča, který působil minulou sezonu právě v týmu Ocelářů, kryl 37 střel a vychytal druhou nulu za sebou. Góly vstřelili z přečíslení Michal Bulíř a Radovan Pavlík.

Michal Řepík ze Sparty (vpravo) se raduje z gólu.
Lukáš Pech ze Sparty (nahoče) a Kelly Klíma z Hradce Králové.

Mladá Boleslav o svém vítězství nad Olomoucí rozhodla v úvodní třetině, v níž do 19. minuty získala vedení 3:0. Hanáci prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Plzeň se radovala ze třetí výhry za sebou. Indiáni v utkání dvakrát dohnali ztrátu a v čase 63:13 rozhodl útočník Petr Kodýtek. Kometa neuspěla po čtyřech výhrách v řadě.

Litvínov porazil doma Pardubice 5:0 a vyhrál čtvrté z posledních pěti utkání. Třemi body za gól a dvě asistence zazářil útočník František Lukeš, který vstoupil s 250 brankami v extralize a české reprezentaci do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Gólman Denis Golda udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Dynamo prohrálo třetí z uplynulých čtyř duelů.

Karlovy Vary podlehly doma Vítkovicím 1:4 a utrpěly pátou porážku za sebou. Ostravané podruhé za sebou naplno bodovali, což se jim podařilo teprve podruhé v sezoně. Hostům zařídily výhru góly Josefa Mikysky, Martina Dočekala, Lukáše Krenželoka a Marka Kaluse, za domácí se prosadil až za stavu 0:4 David Kaše.

Poslední České Budějovice zdolaly třináctý Zlín 3:1 a díky třetí domácí výhře za sebou se mu přiblížily na rozdíl šesti bodů. Motor si připomínal 93. výročí vzniku klubu a nadělil si i první domácí výhru za tři body v sezoně. Berani naproti tomu už potřetí za sebou nebodovali a prohráli sedmý z posledních osmi zápasů.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...