Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta porazila doma Olomouc i podruhé, Třinec znovu vyhrál o pět branek

Autor čtvrtého gólu Sparty Jan Košťálek (vlevo) přijímá gratulaci od spoluhráče Lukáše Rouska. foto: ČTK

Praha - Stejně jako Mladá Boleslav a Liberec potvrzují zatím i Sparta s Třincem ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy pozice favoritů na základě pořadí v tabulce po dlouhodobé části. Pražané porazili v dnešním druhém utkání Olomouc 2:0 a stejným poměrem vedou i v sérii. V polovině je na cestě do semifinále také poslední držitel titulu Třinec, který podobně jako v sobotu smetl Brno pětibrankovým rozdílem.
  19:45

Vítěz základní části Sparta zatím plní roli velkého favorita, když její hokejisté maximálně využili výhody domácího prostředí. Góly Pražanů dali útočníci Michal Řepík a David Tomášek. První čisté konto v extraligových vyřazovacích bojích vychytal Alexander Salák, potřeboval na něj 33 zásahů. Série bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek na Hané.

„Myslím, že dnes jsme odehráli o malinko lepší utkání než včera. Bylo vidět, že jsme více rozehranější. Důležité bylo, že jsme šli do vedení. Potom jsme takovým zodpovědným týmovým výkonem to utkání zvládli a přidali jsme důležité druhé domácí vítězství. Možná je to třeba malinko na úkor ofenzivy, ale ta defenziva fungovala výborně. Olomouc hraje skvěle, takže i na ty dva zápasy u nich musíme být dobře připravení,“ prohlásil domácí trenér Josef Jandač.

Třinečtí hokejisté ovládli i druhý čtvrtfinálový zápas s Kometou díky čtyřem využitým přesilovým hrám a po drtivé výhře 7:2 vedou také oni proti úspěšnému celku z předkola v sérii 2:0. Oceláři sice ve třetí minutě jako první inkasovali, ale už ve druhé třetině otočili na 5:1. Dvakrát skóroval za vítěze Michal Kovařčík a po třech nahrávkách si připsali Petr Vrána s Erikem Hrňou.

„Vítězství si velmi vážím. Bylo super, že jsme po inkasované brance otočili skóre ještě v první třetině. Ve druhé jsme si vytvářeli docela dost příležitostí a kluci ji vyjádřili i gólově. Znovu jsme odskočili (na 5:1) před koncem druhé třetiny, to nás uklidnilo. Ve třetí už byla hra hodně rozkouskovaná přesilovkami a oslabeními, to ubralo na kvalitě utkání. Za výkon musím kluky pochválit, ale série nekončí. Je to 2:0. Speciální týmy jsou rozdílovým faktorem v této sérii, v obou utkáních jsme si byli schopni pomoci v průběhu zápasu,“ řekl kouč vítězů Václav Varaďa.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...