Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sparta předčasně vyhodila posily Hlinku s Hlaváčem

Sport

  14:41
PRAHA - V hokejové Spartě předčasně končí zkušení útočníci Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Důvodem jsou podle vedení klubu nepřesvědčivé výkony obou hráčů, kteří Pražanům vypomáhali na startu extraligy před svým přesunem do švédského Linköpingu, kde společně hrají od sezony 2008/09. Za Spartu měli oba hrát ještě dva týdny.

Jaroslav Hlinka. foto: ČTK

Služeb Hlinky s Hlaváčem se Sparta zřekla po čtvrtečním duelu 9. kola v Litvínově (1:2), v němž si Pražané připsali na konto již šestou porážku.

"Hráči nesplnili naše očekávání. Nacházíme se v tabulce na příčkách, kde rozhodně nechceme zůstat, a proto musíme rychle začít reagovat první změnou v kádru," uvedl dnes pro klubový web generální manažer Petr Bříza.

Čtyřiatřicetiletý Hlaváč naplňoval v Linköpingu roli obávaného střelce, když ve 109 utkáních včetně play off vsítil celkem 64 branek. Za devět kol nové extraligové sezony však neskóroval a na kontě má jen tři asistence. O necelé dva měsíce mladší Hlinka si vedl o něco lépe; s pěti body za gól a čtyři nahrávky patří mezi pět nejproduktivnějších sparťanů.

"Rozhodně nepovažujeme ani jednoho z hráčů za viníky současné situace, ale tohle krátkodobé angažmá nám nefungovalo. Je nutné dát signál, že hodláme podnikat kroky, abychom se co nejdříve dostali v tabulce výše," doplnil Bříza pro hokej.cz.

Místa Hlinky a Hlaváče v sestavě nejspíše zaujmou hráči, kteří v současnosti působí v prvoligovém Berouně. Lze očekávat, že Sparta si zpět stáhne například Dominika Pacovského nebo Davida Tůmu. Z hostování v Kladně by se mohl koncem měsíce vrátit Petr Kafka.

Autor: