Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sparta utrpěla debakl V Chomutově 0:7

Sport

  22:02
CHOMUTOV/PRAHA - Hokejisté pražské Sparty prohráli v European Trophy na ledě Chomutova vysoko 0:7 a zkomplikovali si boj o postup do prosincového play off. Svěřenci trenéra Richarda Žemličky, kteří vyšli v šestém utkání teprve podruhé bodově naprázdno, mají v Jižní divizi na druhém místě náskok dvou bodů právě před Chomutovem, Slovanem Bratislava i Vídní.

Chomutov - Sparta foto: ČTK

Extraligový nováček získal v úvodním dějství dvoubrankový náskok díky využitým přesilovkám. Nejdříve se trefil v 15. minutě při trestu Kočího Lušnák a tři vteřiny před první sirénou skóroval při Hlinkově vyloučení Chlouba.

Chomutov - Sparta 0:7

Branky a nahrávky: 15. Lušňák (Mrázek, Hafenrichter), 20. Chlouba (Důras, Hromas), 39. Gajovský (Jíra), 43. Chlouba, 47. Rýgl (Bartejs, Gajovský), 48. Hafenrichter (Zálešák), 57. Důras (Hřebejk). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:8. Využití: 4:0. Diváci: 3315.

Na konci druhého dějství pojistil náskok Pirátů Gajovský a v závěrečné třetině v dalších dovršili debakl Sparty znovu Chlouba, Rýgl, kteří se prosadili v dalších dvou přesilovkách, a ještě Hafenrichter s Důrasem.

Chomutov tak ještě oživil ještě naději na postup do play off. Na turnaji Red Bull Salute mají ale jako pořadatelé zajištěný postup jak Slovan Bratislava, tak i Vídeň Capitals. Pokud nebudou na postupových pozicích, dostanou se do vyřazovací části vedle vítězů divizí už jen další dva nejlepší celky z druhých míst.

V přípravném utkání v Edenu remízovala pražská Slavia s druholigovým německým týmem z Drážďan 1:1. Domácí vedli od 24. minuty díky Hertlově trefě, v 35. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Boisvert.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...