130 let

Pöpperle a Rolinek slaví výhru v Plzni. | foto: MAFRA - Ladislav Němec.

Sparťanský brankář Pöpperle útočí na rekord: Je to vizitka celého týmu

Sport
  •   11:20
Hokejový gólman Tomáš Pöpperle se vrátil do sparťanské brány a na Štěpána proti Třinci vychytal další čisté konto. Pöpperle jich už má v této sezoně osm a myslí na extraligový rekord. "Kdyby to dopadlo, bylo by to skvělé," řekl devětadvacetiletý brankář.

Naposledy Pöpperle chytal 7. prosince ve slavnostním zápase proti Plzni, pak pár zápasů vynechal, do toho reprezentační přestávka, Štědrý den... Až na druhý svátek vánoční si opět nasadil masku a postavil se do brány. "Měl jsem z toho trochu fóbii," přiznal Pöpperle po utkání.

Ne, samozřejmě chytat nezapomněl, vlastně ani nevnímal, že tak dlouho nehrál. "Ale Vánoce byly znát. Zaplaťpánbůh, zvládl jsem to," smál se Pöpperle. "Musel jsem se hodně krotit, mám rád úplně všechno. Nejhorší je, když to před vás někdo postaví. Je těžké odpírat si."

Vánoční hodování každopádně na sparťanském gólmanovi nebylo ve čtvrtek moc poznat. Zápas proti Třinci odchytal v klidu a připsal si už osmou nulu v sezoně. "To už je hodně, dal jsem si za cíl to hlavně přežít, rozdýchat Vánoce, ale nula je dobrá," řekl Pöpperle.

Sparťanský gólman už po 32 kolech může myslet na překonání extraligového rekordu, který drží Roman Málek. Ten v sezoně 2002/2003 za Slavii vychytal čistékonto v 11 zápasech základní části. Pöpperle tak má na tři "nulová" utkání teoreticky ještě dvacet pokusů.

"Přibližuju se, není to daleko, takže proč to nezkoušet," potvrdil Pöpperle, že na zápis do historie usiluje. Ale spoluhráče kvůli tomu nebude speciálně úkolovat. "Kluci se snaží hrát každý zápas na co nejméně gólů, protože nám tam vždycky něco spadne. Kluci plní pokyny, osm čistých kont je také o hře celého týmu, je to naše vizitka."

Autor: