130 let
St. Louis vyřadilo San Jose a postoupilo do druhého kola

St. Louis vyřadilo San Jose a postoupilo do druhého kola | foto: ČTK

St. Louis vyřadilo San Jose a postoupilo do druhého kola

Sport
  •   8:47
NEW YORK - St. Louis je po Nashvillu druhým týmem, který se v zámořské NHL probojoval do druhého kola play off. Blues v sobotním utkání zdolali na svém ledě San Jose 3:1 a v celé sérii zvítězili 4:1 na zápasy. O zisku čtvrtého postupového bodu rozhodlo St. Louis v závěrečných devíti minutách, kdy třemi góly otočili skóre z 0:1 na 3:1. U vyrovnávací branky si připsal asistenci Vladimír Sobotka.

Na pokraji vyřazení je Boston, obhájce Stanley Cupu, který v domácím prostředí podlehl Washingtonu 3:4 a v sérii prohrává 2:3 na zápasy. Bruins dokázali v průběhu zápasu srovnat skóre z 0:2 a 2:3, ale misky vah na stranu Capitals naklonil vítězným gólem v předposlední minutě utkání Troy Brouwer.

ČTĚTE TAKÉ:

Ve stejně komplikované situaci jako Boston je i nejvýše nasazený celek Východní konference. New York Rangers po domácím neúspěchu 0:2 prohrává v sérii 2:3. Hrdinou zápasu byl hostující gólman Craig Anderson, který zlikvidoval všech 41 střel soupeře.

Obě branky Senators, kteří nastupují bez zraněného Daniela Alfredssona, vstřelil Jason Spezza. U prvního zásahu mu asistoval Filip Kuba.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz