Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Start extraligy bude odložen na neděli

Sport

  21:06aktualizováno  21:31
Nový ročník hokejové extraligy zřejmě začne až v neděli 18. září. Páteční první kolo bude pravděpodobně odloženo s ohledem na pohřeb tragicky zesnulého útočníka Jana Marka, který zemřel stejně jako Josef Vašíček a Karel Rachůnek při středečním pádu letadla u Jaroslavle.

Sparta - Slavia (Broš a Kopřiva). foto: ČTK

"Oslovil jsem kluby s tím, jak by reagovaly na změnu začátku extraligy.

Odezva je zřejmá, v pátek se patrně hrát nebude," uvedl ředitel soutěže Stanislav Šulc pro oficiální internetovou stránku extraligy.

Pohřby trojice českých hokejistů by se měly uskutečnit příští týden od středy do pátku. Ve středu je naplánováno poslední rozloučení s Rachůnkem ve Zlíně, ve čtvrtek v Havlíčkově Brodu s Vašíčkem a v pátek s Markem v Jindřichově Hradci.

Odložení chtěla i Markova rodina

"Rádi bychom dali všem možnost, aby se mohli s Honzou rozloučit. Tragédie u Jaroslavle nás velmi zasáhla, proto jsme kluby oslovili s návrhem, abychom první kolo odložili a soutěž začali až v neděli," řekl Šulc pro hokej.cz. S podobnou žádostí se navíc na vedení soutěže obrátila i Markova rodina.

Pietní rozloučení s hráči se konalo dnes v Praze na Staroměstském náměstí.

Přišla na něj řada představitelů extraligových klubů, s nimiž Šulc mluvil o možném přeložení prvního kola osobně.

"Ohlasy jsou pozitivní. Ještě nemáme odpověď od všech klubů, jasné to bude v pondělí. Ale nyní mohu říci, že s největší pravděpodobností, hraničící s jistotou, v pátek hrát nebudeme," řekl ředitel soutěže.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...