Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Stavjaňa dál zůstává v Třinci

Sport

  12:03
TŘINEC - Bývalý reprezentační obránce po páteční prohře v Českých Budějovicích oznámil, že odstupuje z funkce, vedení posledního klubu extraligové tabulky mu však rezignaci rozmluvilo. Uvedly to oficiální internetové stránky Ocelářů.

Kouč Stavjaňa. foto: ČTK

"Na nedělní utkání se Zlínem půjde tým v nezměněné podobě. Chápeme, že trenér Stavjaňa chtěl svým odchodem dát týmu nový impulz. Jeho odvolání ale není řešením," řekl dnes tiskový mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Podle něho kouč po poradě s funkcionáři souhlasil s tím, že bude u mužstva pokračovat. "Nebudeme momentálně dělat ani změny v realizačním týmu, ani v hráčském kádru. Hráčský kádr je kvalitní a společně s realizačním týmem se musí ze vzniklé situace dostat sám," dodal Pullmann, který je zároveň členem představenstva.

Pětačtyřicetiletý Stavjaňa převzal tým před začátkem letošní sezony. Třinec v pátek prohrál v Českých Budějovicích 2:6 a po sérii šesti porážek je se ziskem čtyř bodů v tabulce poslední.

I při svém minulém angažmá v Třinci před sedmi lety Stavjaňa rezignoval bez souhlasu klubu. Funkci složil koncem listopadu po domácí prohře 3:8 s Havířovem, ale vedení ho tehdy rovněž přesvědčilo a trenér nakonec s týmem dokončil celou sezonu.