Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Straka režíroval plzeňské vítězství, Kladno podporoval i hvězdný Jágr

Sport

  21:09
KLADNO - Hokejisté předposledního Kladna prohráli před zraky hvězdy Omsku Jaromíra Jágra v předehrávce 35. kola Tipsport extraligy s Plzní 2:3. Vagnerplast sice smazal dvoubrankovou ztrátu, ale v 55. minutě rozhodl zápas kapitán Indiánů Martin Straka. Plzeň se tak posunula na jedenácté místo o skóre před Spartu.

Mladá Boleslav - Plzeň (hokejisté Plzně oslavují) foto: ČTK

Přestože se oba celky snažily o aktivní hru, velké šance v úvodní desetiminutovce chyběly. Kladno se pak ubránilo náporu Plzně při Bílkově vyloučení a přesilovku hostů přerušil Dudův trest. Při hře čtyř proti čtyřem po Tomanově akci vypálil z pravého kruhu Růžička a gólmana Horčičku zachránila tyč.

Další možnost měl už v přesilovce Treille, na druhé straně se ocitl sám před Faltrem Duda, ale neuspěl. V 19. minutě se už radovali hosté z vedení, když po Dvořákově přihrávce dorazil puk u pravé tyče volný Plášek. Sudí si ještě situaci prověřili u videa. Vzápětí mohl vyrovnat Bílek, ale zamířil jen do Horčičky.

Čtěte také

Úvod druhého dějství patřil Indiánům, Strakovu teč Benákovy střely ještě Falter pokryl, ale nakonec Plzeň svou převahu zužitkovala. Po chybě v kladenské rozehrávce vysunul Modrý Stránského, který zvýšil na 2:0. Domácí mohli být rádi, že pak skončila mimo Kovářova teč a v 34. minutě se dočkali snížení. Při St. Pierreově trestu uvolnil Toman Kallu, který zblízka překonal Horčičku.

Při následném trestu Lva nejdříve vypálil Růžička a na exkladenském gólmanovi, který vypomáhá Plzni z prvoligového Znojma, ztroskotal i Eberle. Plzeň mohla zvýšit při Mnacjanovu trestu, ale Faltra zastoupil při Dudově šanci v brankovišti ležící Procházka.

Rozhodl až zkušený Straka
V úvodu závěrečného dějství neproměnili další plzeňské šance Straka, Stránský a největší Duda. Kladno tak mohlo v 48. minutě při Dreslerově pobytu na trestné lavici slavit vyrovnání, když po Kallově křížné přihrávce překonal Horčičku tvrdou ránou z pravé strany Treille.

Západočeši ale nechtěli přijít o další důležité body v boji o desítku pro play off a tlačili se do útoku. Falter dlouho odolával, ale v 55. minutě už nestačil na střelu z mezikruží kapitána Straky, který rozhodl. Při Vlasákově trestu stálo při hostech štěstí, když Patera trefil v 58. minutě bekhendem horní tyč a puk se odrazil před brankovou čáru, což potvrdil i videorozhodčí.

35. kolo hokejové extraligy

HC Vagnerplast Kladno - HC Plzeň 1929 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 34. Kalla (Toman, S. Treille), 49. S. Treille (Kalla, Toman) - 19. Plášek (Dvořák, Obdržálek), 28. Stránský (Modrý), 55. Straka (Modrý, Vlasák).

Rozhodčí: Hribik, Husička - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 1740.

Kladno: Falter - Drtina, Šmach, Toman, D. Růžička, L. Procházka, Piskáček, od 30. navíc Mnacjan - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Valský, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Plzeň: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Frolo, Slaney, St. Pierre - Duda, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Pitule - Plášek, Haman, Lev - Vostřák, Dvořák, Obdržálek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Autor: