130 let
Hráči Sparty se radují z vítězství.

Hráči Sparty se radují z vítězství. | foto: ČTK

Střídající Salák dovedl Spartu k výhře nad Pardubicemi, Jarůšek řídil výhru Litvínova nad Vary

Sport
  •   19:19
Praha - Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 44. kole Tipsport extraligy doma nad Pardubicemi 5:4 po samostatných nájezdech a vedou už jen o bod před druhým Třincem. Oceláři, kteří mají ještě jeden zápas k dobru, zdolali na vlastním ledě Zlín 5:2. V úterý se Třinec v dohrávaném 10. kole představí právě na ledě Sparty.

VIDEO: Disciplinárka snížila trest za surový zákrok. Kosticyn si za faul na Rutara nezahraje tři zápasy

Sparta vyhrála poosmé v řadě a dvěma góly k tomu přispěl obránce Tomáš Dvořák. Rozhodující nájezd proměnil Lukáš Pech. Velkou zásluhu na úspěchu domácích měl brankář Alexander Salák, který od druhé třetiny za stavu 1:3 nahradil jedničku Matěje Machovského.

Třinec naplno bodoval v sedmém utkání za sebou. Pod výhru Ocelářů se podepsal gólem a přihrávkou Michael Špaček. Kreativní útočník, který byl v průběhu týdne nominován do české reprezentace na Švédské hry, bodoval v pátém zápase v řadě (2+9). Zlín prohrál počtvrté za sebou.

Plzeň porazila České Budějovice 5:4 v prodloužení a popáté za sebou doma zvítězila. Jihočeši si během první třetiny vytvořili dvoubrankový náskok a ještě na začátku 48. minuty vedli 4:2, ale hráči Škody díky gólu a dvěma asistencím Petera Čerešňáka a vítězné trefě Pavla Musila v prodloužení dokonali obrat.Liberec vyhrál v Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení a připsal si třetí vítězství za sebou. V čase 61:43 rozhodl kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek. Bruslařský klub neuspěl poprvé po sérii tří vítězství, ale udržel se na třetím místě o bod před Libercem.

Hokejová Tipsport extraliga - 44. kolo:

Třinec - Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1),

Litvínov - Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0),

Mladá Boleslav - Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1),

Sparta Praha - Pardubice 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0),

Plzeň - České Budějovice 5:4 v prodl. (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0),

17:00 Brno - Vítkovice,

17:20 Hradec Králové - Olomouc.

Hradec Králové porazil Olomouc 3:2. Východočeši inkasovali jako první, ale ještě v úvodní části vyrovnali a rozhodli dvěma góly na začátku druhé třetiny. Vítěznou branku dal obránce Richard Nedomlel. Tým Mountfieldu vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy v sezoně. Hanáci vyšli naprázdno potřetí za sebou a radovali se v jediném z posledních sedmi utkání.

Brno prohrálo s Vítkovicemi 0:4 a zaznamenalo na vlastním ledě šestou porážku v řadě. Na výhře Vítkovic po předchozích třech prohrách se podíleli bývalý hráč Komety Vladimír Svačina gólem a dvěma přihrávkami a Dominik Lakatoš, autor tří asistencí. První čisté konto v sezoně si připsal vítkovický brankář Miroslav Svoboda. Brno zůstává v tabulce deváté a Vítkovice jsou jedenácté.

Litvínov zdolal v podkrušnohorském derby Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a zabral po dvou porážkách. V čase 61:19 rozhodl svým druhým gólem v utkání Richard Jarůšek. Energie prohrála počtvrté za sebou, ale poprvé při této sérii bodovala. Dvěma trefami k tomu pomohl Jiří Černoch.

Autor: ČTK