Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Šulc kvůli případu 'Bartovič' opustil disciplinární komisi

Sport

  15:42
PRAHA - Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc dnes rezignoval na post předsedy disciplinární komise. Zdůvodnil to mediálním tlakem kolem případu libereckého útočníka Milana Bartoviče.

Obránce Českých Budějovic Martin Tůma opouští hrací plochu. foto: ČTK

Tomu  komise udělila za zranění obránce Martina Tůmy z Českých Budějovic trest na jeden zápas a sklidila za to vlnu kritiky. Šulce v čele komise vystřídal Karel Holý.

"Důvodem je současná situace, kdy nejen že se další kluby snaží vytvořit tlak na další zainteresované cestou médií, ale nově i skutečnost, že věcná diskuse nad některými rozhodnutím přechází v osobní napadání a urážení," uvedl Šulc v dopise adresovaném prezidentovi Asociace profesionálních klubů (APK) Jaroslavu Vlasákovi.

Na mysli měl zejména brankáře Pardubic Dominika Haška a spolukomentátora České televize a někdejšího hráče Kladna Josefa Zajíce. Hašek na Šulcovu adresu v deníku Sport prohlásil, že "kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali".

Situace mezi disciplinárkou a kluby se vyhrotila po úterním duelu Liberce s Českými Budějovicemi, kdy útočník Bartovič šlápl Tůmovi bruslí na nohu a vyřadil ho do konce sezony ze hry. Komise zpětně Bartoviče potrestala jednozápasovým trestem, což však bylo nejen podle Českobudějovických málo.

S kritikou disciplinárky přišel i Litvínov, který požaduje přísnější trest pro útočníka Slavie Tomáše Kůrku. Ten ve čtvrtečním duelu vrazil na hrazení obránce Karla Pilaře a dostal trest na pět minut plus do konce utkání, ale dnes může v dalším utkání hrát.

Autor: