Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Suverénní Ovečkin a spol. jsou ve čtvrtfinále, domácí Německo padlo

Sport

  23:02
KOLÍN NAD RÝNEM - Hokejisté Ruska zvítězili i ve svém čtvrtém utkání na mistrovství světa v Německu, když v osmifinálové skupině E porazili domácí tým těsně 3:2. Vítězný gól obhájce prvenství z loňského šampionátu vstřelil v 50. minutě kanonýr Alexandr Ovečkin.

Německo - Rusko (radost Ovečkina se střelcem Kovalčukem). foto: Reuters

Ze tří brankářů, kteří se prostřídali mezi tyčemi ruského výběru v základní skupině, dostal dnes důvěru Varlamov. Ve druhé útočné formaci sborné se pak poprvé na turnaji představil Dacjuk. Také Němci však měli ve svých řadách čerstvou posilu v podobě obránce Ehrhoffa.

Rusové sice vstoupili do zápasu aktivněji, ale po chvilce nechali Němce nadechnout díky dvěma přestupkům proti pravidlům, jež ale domácí tým nedokázal zužitkovat. Stejně si však ve své početní převaze vedli i Rusové.

Češi zaspali úvod a ztrátu už nedohnali. Se Švýcary prohráli 3:2 - ČTĚTE ZDE

Úvodní gól tak přišel až v 15. minutě, kdy Kovalčuk v signalizované početní výhodě doklepl do branky odraženou střelu Frolova.

V úvodu druhé třetiny se kolem branky obtočil Felski, ale Varlamov jeho úmysl dobře přečetl. Druhý gól Rusů přidal ve 27. minutě Kuljomin, když tečoval nahození Afinogenova. O chvilku později neuspěl tváří v tvář Varlamovovi s bekhendovým zakončením Marcel Goc.

Současně s druhou sirénou však přece jen dostal kotouč do branky Ehrhoff, dvojice českých hlavních sudích Minář - Šindler se pro jistotu obrátila na videorozhodčího, který doporučil branku uznat. Němci tak byli zpět ve hře o bodový zisk.

Svěřenci kouče Kruppa ve třetí části hodně usilovali o vyrovnání kroku s favoritem, jenže v 50. minutě ukázal opět svou výjimečnost ostrostřelec Ovečkin a zvýšil na 3:1. Domácí se však nevzdali a po necelých čtyřech minutách byli znovu na dostřel zásluhou Bartovy úspěšné dorážky. Rusové však závěrečné horké chvilky ustáli bez úhony.

Osmifinálová skupina MS

Rusko - Německo 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Kovalčuk (Frolov, Jemelin), 27. Kuljomin (Afinogenov, Kozlov), 50. Ovečkin (Sjomin) - 40. Ehrhoff (Wolf, Hospelt), 54. Barta (Kreutzer, Felski).

Rozhodčí: Minář, Šindler (oba ČR) - Kaspar (Rak.), Kicha (Ukr.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 18.343.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!