Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Švédský tisk favorizuje svůj tým

Sport

  14:36
STOCKHOLM - Se zvýšenou dávkou optimismu hledí švédský tisk ke středečnímu čtvrtfinále hokejového mistrovství světa mezi týmy Tre Kronor a České republiky. Za slabinu soupeřova výběru považují švédští novináři především brankáře Milana Hniličku. Sami hráči však jsou ve svých komentářích o poznání opatrnější.

Milan Hnilička foto: ČTK

"Budeme-li hrát se stejnou trpělivostí jako v minulém utkání, může to dopadnout dobře," citoval list Dagens Nyheter v dnešním vydání útočníka Johana Anderssona. Na závěr osmifinálové skupiny E v Québeku zvítězili Švédové nad českým týmem 5:3.

Brankář Henrik Lundqvist ke komentáři o českém týmu v témže listu dodává, že Češi hrají trochu příměji než Rusové. "Mají opravdu dobrý tým pro přesilovky, zvlášť jestli bude hrát i Patrik Eliáš," dodal Lundqvist. Patrik Hörnqvist poznamenal, že po pouze třídenní přestávce "musí prohra Čechům ještě stále sedět kdesi v hlavách".

Dagens Nyheter označil za českou Achillovu patu brankáře Milana Hniličku, který proti Švédsku chytal v semifinále ZOH v roce 2006 i ve finále mistrovství světa ve stejném roce. V obou utkáních Švédové zvítězili. "Teď stojí Hnilička znovu proti Tre Kronor při velkém turnaji. To vypadá slibně," konstatuje list.

Deník Aftonbladet šel ještě dál a týmu udělil tři rady, jak vyhrát: vyhněte se vyloučením, uzavřete střední pásmo pro české přihrávky a myslete na Hniličku. V podtitulku deník dokonce tvrdí, že Hnilička o tom, že je slabinou svého mužstva, dobře ví. Česko ve čtvrtfinále vidí Aftonbladet jako "soupeře snů". Ve hře pěti proti pěti jsou prý Švédové jasně lepší.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...