Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Švédský tisk favorizuje svůj tým

Sport

  14:36
STOCKHOLM - Se zvýšenou dávkou optimismu hledí švédský tisk ke středečnímu čtvrtfinále hokejového mistrovství světa mezi týmy Tre Kronor a České republiky. Za slabinu soupeřova výběru považují švédští novináři především brankáře Milana Hniličku. Sami hráči však jsou ve svých komentářích o poznání opatrnější.

Milan Hnilička foto: ČTK

"Budeme-li hrát se stejnou trpělivostí jako v minulém utkání, může to dopadnout dobře," citoval list Dagens Nyheter v dnešním vydání útočníka Johana Anderssona. Na závěr osmifinálové skupiny E v Québeku zvítězili Švédové nad českým týmem 5:3.

Brankář Henrik Lundqvist ke komentáři o českém týmu v témže listu dodává, že Češi hrají trochu příměji než Rusové. "Mají opravdu dobrý tým pro přesilovky, zvlášť jestli bude hrát i Patrik Eliáš," dodal Lundqvist. Patrik Hörnqvist poznamenal, že po pouze třídenní přestávce "musí prohra Čechům ještě stále sedět kdesi v hlavách".

Dagens Nyheter označil za českou Achillovu patu brankáře Milana Hniličku, který proti Švédsku chytal v semifinále ZOH v roce 2006 i ve finále mistrovství světa ve stejném roce. V obou utkáních Švédové zvítězili. "Teď stojí Hnilička znovu proti Tre Kronor při velkém turnaji. To vypadá slibně," konstatuje list.

Deník Aftonbladet šel ještě dál a týmu udělil tři rady, jak vyhrát: vyhněte se vyloučením, uzavřete střední pásmo pro české přihrávky a myslete na Hniličku. V podtitulku deník dokonce tvrdí, že Hnilička o tom, že je slabinou svého mužstva, dobře ví. Česko ve čtvrtfinále vidí Aftonbladet jako "soupeře snů". Ve hře pěti proti pěti jsou prý Švédové jasně lepší.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč