Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tak dlouho utíkal, až ho vyhodili. Chomutovští se zlobí na 'zrádce' Rulíka

Sport

  11:01
CHOMUTOV - Angažmá trenéra Radima Rulíka v pražské Spartě příliš nepotěšilo vedení prvoligového Chomutova, ve kterém někdejší kouč juniorské hokejové reprezentace doposud působil. Rulík již podruhé v krátké době požadoval, aby jej ambiciózní klub předčasně uvolnil ze svých služeb.

Radim Rulík. foto: ČTK

Chomutov to opět udělal, tentokrát s ním však definitivně ukončil smlouvu. "S panem Rulíkem jsme s okamžitou platností ukončili smlouvu. Opakovaně na nás naléhal, abychom ho uvolnili do jiného klubu. S takovými lidmi nemá cenu dlouhodobě a koncepčně spolupracovat," uvedl generální manažer Jaroslav Veverka na klubovém webu.

V létě Rulík opustil tým z pozice hlavního trenéra a odešel do Popradu, kde měl společně s Miloslavem Hořavou vést nově vznikající klub HC Lev, který se chystal na vstup do Kontinentální ligy. Z projektu však sešlo a Rulík se vrátil do Chomutova. Hlavní tým mezitím převzal Jaroslav Liška a dřívější kouč se stal šéftrenérem mládeže.

Rulík, pod jehož vedením tým vyhrál v předešlé sezoně první ligu a v baráži o extraligu poté podlehl Mladé Boleslavi, svým jednáním Severočechy nepotěšil. Veverka však přiznal, že takový scénář čekali. "V létě chtěl pan Rulík za každou cenu opustit post hlavního trenéra a odejít do Popradu i přesto, že jsme mu jeho rozhodnutí dlouho rozmlouvali. Dalo se předpokládat, že při další příležitosti bude jednat podobně," uvedl šéf klubu.

I tentokrát se prý zástupci Chomutově snažili Rulíka přesvědčit, aby zůstal. "Když někdo opakovaně projeví nechuť pracovat v Chomutově, nemá cenu ho držet násilím. Nejprve jsme odchod Rulíka do Sparty odmítli, po jeho naléhání jsme ovšem usoudili, že vzájemná spolupráce by nebyla ku prospěchu našeho klubu," dodal Veverka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!