Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tallon věří, že se s Jágrem dohodne na pokračování na Floridě

Sport

  7:30
SUNRISE - Generální manažer hokejistů Floridy Dale Tallon v úterý po výstupních pohovorech s hráči po skončení sezony potvrdil, že chce udržet v týmu čtyřiačtyřicetiletého lídra Jaromíra Jágra. Věří, že se mu podaří s třetím nejproduktivnějším hráčem historie NHL na prodloužení kontraktu dohodnout. Jágr uvedl, že nechává jednání na svém agentovi Petru Svobodovi.

Jaromír Jágr se raduje ze svého prvního gólu foto: ČTK/AP

Loni se Jágr s Floridou dohodl na nové smlouvě den po skončení sezony. Tehdy Panthers nepostoupili do play off a hned si svou únorovou posilu z New Jersey pojistili na další rok. Nyní vstřebávají vyřazení v 1. kole play off po porážce 2:4 na zápasy s New York Islanders, když v neděli přišli v poslední minutě o výhru, která by jim zajistila rozhodující sedmý duel.

Kapitánem bude Plekanec. Hráči z NHL včetně Jágra zatím neodpověděli

„Mluvil jsem s ním a chce se vrátit. Čas ukáže. Jsem si jistý, že se nějak dohodneme,“ řekl Tallon zámořským médiím na adresu Jágra, který byl se 66 body za 27 branek a 39 asistencí ze 79 zápasů nejproduktivnějším hráčem týmu. Stal se tak nejstarším hráčem v historii NHL, kterému se to povedlo. „Je to vítězství pro nás všechny. Byl úžasný,“ pochvaluje si Tallon Jágrovo angažmá.

Jágr nechtěl předjímat výsledky jednání. „Uvidíme, co se stane. Můj agent bude s Dalem jednat,“ prohlásil Jágr, který stále vstřebával vyřazení s Islanders.

„Samozřejmě, byl to skvělý rok. Ale jsem hodně zklamaný z play off,“ doplnil kladenský odchovanec, který si v šesti duelech připsal dvě asistence a jeho střelecký půst ve Stanley Cupu se prodloužil už na 37 utkání.

Calvin de Haan (44) a Jaromír Jágr (68).
Jaromír Jágr na zemi.

„Nehrál jsem play off tři roky a někdy je to jen o sebevědomí. Nedáte v několika zápasech gól a vytváříte sám na sebe tlak. I ve svém věku jsem se z toho hodně poučil. Pokud se to stane znovu, budu víc připravený, než jsem byl teď,“ uvedl Jágr, jenž je pověstný tvrdým tréninkem.

Jágr po návratu do NHL po tříletém působení v ruském Omsku uzavíral vždy jen jednoletý kontrakt. S Floridou loni podepsal smlouvu se základním příjmem 3,5 milionu dolarů, přičemž s bonusy se jeho plat vyšplhal až na 5,1 milionu dolarů.

Autor: