Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tampa porazila Slovan až po nájezdech

Sport

  22:59
BRATISLAVA - Hokejisté Tampy Bay vyhráli i druhý přípravný zápas v Evropě před sobotním startem NHL v Praze. Na rozdíl od nedělního duelu v Berlíně, kde porazili místní Eisbären 4:1, však museli ve slovenské metropoli o vítězství bojovat a místní Slovan Bratislava porazili až po nájezdech.

Brankář Slovanu Sasu Hovi v plné permanenci. Doráží na něj útočnící Tampy Recchi (8) a Vrbata. foto: ČTK

Historicky první utkání týmu NHL na Slovensku začalo očekávaným tlakem Tampy, z nějž vítěz Stanley Cupu 2004 vytěžil brzký vedoucí gól. Fina Hoviho v domácí brance překonal už v 2. minutě Arťuchin za pomoci Bohunického, jenž si srazil puk do vlastní sítě.

Postupem času se však Slovan začal osmělovat a výsledkem bylo v 27. minutě vyrovnání z hole Urama. K velkému překvapení se navíc schylovalo od 48. minuty, kdy Kuľha v přesilovce propálil od modré gólmana Lightning Smithe a poslal slovenského mistra do vedení.

Tampa však nehodlala prohrát byť jen v přípravě a kapitán Lecavalier po přihrávce slovenského obránce Meszároše ve dvojnásobné přesilovce v 54. minutě vyrovnal. V prodloužení branka nepadla, protože minutu před jeho koncem zachránila Slovan po kombinační akci Prospala s Jokinenem tyč a pohotový zákrok Hoviho.

Finský útočník si vše vynahradil v penaltovém rozstřelu, kdy svého krajana v domácí brance překonal a v třetí sérii ho napodobil i hvězdný Lecavalier. Proti Smithovi uspěl jen Hujsa a tým z Floridy tak dokráčel k očekávanému vítězství.

Tampa se po zápase na Slovensku přesouvá do Prahy, kde ji čekají v sobotu a neděli v O2 Areně zápasy už o body proti New Yorku Rangers.

VÝSLEDEK:
Slovan Bratislava - Tampa Bay 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 27. Uram, 48. Kuľha - 54. a rozhodující nájezd Lecavalier, 2. Arťuchin.
Rozhodčí: Fraser, Shick - Pare, Cvik.
Vyloučení: 9:10.
Využití: 1:1.
Diváci: 8025.

Autor: