Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tampa srovnala v Detroitu sérii. Palát přispěl gólem a asistencí

Sport

  7:17
NEW YORK - Útočník Ondřej Palát se zasloužil gólem a asistencí o výhru hokejistů Tampy Bay 3:2 v prodloužení na ledě Detroitu, díky níž jeho tým srovnal sérii 1. kola play off NHL na 2:2. Red Wings přitom ještě šest minut před koncem vedli 2:0, pak ale Lightning dvěma góly v rozmezí 77 sekund vyrovnali a ve třetí minutě nastaveného času dokonal obrat Tyler Johnson.

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát oslavuje gól v prodloužení na ledě Detroitu. foto: ČTK

Domácí dostal do vedení ve 26. minutě Gustav Nyquist, ve 35. minutě přidal druhý gól Joakim Andersson. A poté se dlouho zdálo, že Detroit vedení udrží až do konce. V jeho brance totiž znovu zářil Petr Mrázek, který v minulém utkání vychytal čisté konto. Tentokrát ale neprůstřelný nezůstal a 26 úspěšných zákroků nakonec na výhru nestačilo.

VÝSLEDKY NHL - 1. kolo play off

Východní konference - 4. zápas: 

Detroit - Tampa Bay 2:3 v prodl. (stav série 2:2).

Východní konference - 5. zápas: 

Washington - New York Islanders 5:1 (stav série 3:2).

Západní konference - 5. zápasy: 

Nashville - Chicago 5:2 (stav série 2:3)

Vancouver - Calgary 2:1 (stav série 2:3)

V 55. minutě se totiž po levé straně prosmýkl až před branku Tyler Johnson a překonal Mrázka pohotovou střelou švihem, o minutu později stejný hráč ideálně načasoval přihrávku od zadního mantinelu na Paláta, který vyrovnal. Z prodloužení pak uběhlo jen dvě a půl minuty, když Palát ustál souboj ve středním pásmu a hrdina večera Johnson zakončil skvěle sehraný rychlý protiútok dva na jednoho trefou do odkryté branky.

Hrozbu vyřazení odvrátil Vancouver, jenž i díky jedné asistenci Radima Vrbaty porazil Calgary 2:1 a snížil stav série na 2:3. Hosté měli znovu skvělý vstup do utkání a už ve třetí minutě se ujali vedení po trefě Davida Jonese. Dlouho pak těsný náskok hájili, ve 34. minutě však po Vrbatově přihrávce zpoza branky vyrovnal Nick Bonino a na začátku třetí třetiny vstřelil vítězný gól Canucks Daniel Sedin.

Také v dalším utkání Západní konference se radovali domácí hokejisté, když Nashville porazil Chicago 5:2 a rovněž snížil stav série na 2:3. Hlavní hvězdou zápasu byl útočník domácích Filip Forsberg, jenž vsítil hattrick.

Výhodu domácího prostředí využili ve čtvrtek také hokejisté Washingtonu, kteří rozstříleli New York Islanders 5:1 a ujali se vedení 3:2 na zápasy.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!