Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tampa v sedmém zápase zdolala Islanders a bude hrát o druhý Stanley Cup za sebou

Tampa Bay zvítězila v sedmém zápase foto: AP

New York - Druhými finalisty play off NHL jsou hokejisté Tampy Bay, kteří v rozhodujícím sedmém duelu zdolali New York Islanders 1:0. Postupovou branku vstřelil v úvodu druhé třetiny Yanni Gourde.
  7:14

Montreal si zahraje o Stanley Cup, oslavy v ulicích se zvrhly v násilnosti

Hokejisté Lightning zvládli dlouhou sérii s houževnatým soupeřem a stále drží šanci na obhajobu Stanley Cupu. V případě úspěchu ve finálové sérii s Montrealem by se stali třetím týmem v posledních 25 letech, který dokázal ovládnout play off NHL dvakrát za sebou. V letech 2016 a 2017 dokázali obhájit titul hokejisté Pittsburghu a v ročnících 1997 a 1998 zvedli pohár nad hlavu hráči Detroitu.

Druhý postup do finále za sebou vystřelil v oslabení Gourde. Anthony Cirelli v rohu útočného pásma získal nahozený kotouč, našel osamoceného kanadského útočníka mezi kruhy a ten z ideální pozice prostřelil Semjona Varlamova.

Islanders se tlačili za vyrovnáním, ale pozorná obrana v čele s brankářem Andrejem Vasilevským nejtěsnější náskok udržela. Ruský brankář kryl všech 18 střel Islanders v zápase a vychytal čtvrté čisté konto v letošních vyřazovacích bojích.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč