Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Selänne chce spolupracovat s Jokeritem. Možná se vrátí i na led

Sport

  13:46
PRAHA - Na jaře oznámil konec kariéry, ale i když mu brzy bude 44 let, ve Finsku doufají, že ho ještě uvidí na ledě. Hokejový sympaťák Teemu Selänne tuhle možnost ostatně nevyloučil.

Teemu Selänne foto: ČTK

"Je to vzrušující nápad, ale zatím je pouze jenom nápad," pravil Selänne s úsměvem na tváři.

Bylo to krátce poté, co se do světa dostala informace o tom, že by měl spolupracovat s Jokeritem Helsinky, klubem, jenž od příští sezony opouští nejvyšší finskou soutěž a bude hrát ruskou KHL.

Na jaké úrovni by spolupráce měla probíhat, to zatím není jasné. Vše by se mělo vyjasnit po osobní schůzce s generálním manažerem týmu a další finskou legendou Jarim Kurrim.

Právě on ho dlouhodobě lákal k příchodu a možná že i kvůli němu Selänne prohlásil: "Jokerit v KLH je docela zajímavý projekt."

Řada Finů však podobný názor nemá a nelíbí se jim, že jeden z jejich tradičních klubů opouští domácí soutěž. Lidé na severu Evropy mají obavy, aby jej nenásledovali další týmy a aby tím netrpěl tamní hokej.

Přesun Jokeritu se uskutečnil především kvůli tomu, že ho i se slavnou Hartwall arenou koupil ruský bohatýr Roman Rotenberg, s nímž už se Selänne stačil sejít na osobní schůzce.

21 sezon v NHL

"Pořešili jsme spolu spoustu věcí. v každém případě chci s Jokeritem spolupracovat," cituje Selänneho portál Iltasanomat.fi.

44letý veterán oznámil konec kariéry, když s Anaheimem nestačil ve 2. kole Stanley Cupu na jeho pozdějšího vítěze z Los Angeles Kings. Bylo to po 21 sezonách v NHL, během níž se z něj stal jeden z nejznámějších útočníků v historii.

Hokejově ale vyrostl právě v Jokeritu, se kterým získal v roce 1992 mistrovský titul. Teď je možné, že se v jeho dresu ještě jednou objeví, byť ještě v polovině května tvrdil: "Hokej pořád miluju a vím, že mám na to, abych hrál dál, ale je lepší odejít takhle než za jiných okolností."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!