130 let
Hokejista Zlína Radim Tesařík (vpravo) a Ryan Hollweg z Plzně

Hokejista Zlína Radim Tesařík (vpravo) a Ryan Hollweg z Plzně | foto: Mafra - Dalibor Glück

Tesařík kvůli zdraví málem ukončil kariéru, ve Zlíně zažívá pohádku

Sport
  •   18:09
ZLÍN - Parádní období prožívá ve své hokejové kariéře zlínský obránce Radim Tesařík. Ještě před třemi lety to vypadalo, že kvůli zdravotním potížím bude muset s profesionálním hokejem skončit. Nyní ale patří spolu s Martinem Hamrlíkem k hlavním pilířům zadních řad finalisty extraligového play off a svádí bitvy o mistrovský titul proti Plzni.

Už samotný postup do finále udělal osmatřicetiletému bekovi velkou radost a bere to jako odměnu za svoji enormní snahu. "Před třemi lety jsem myslel, že kvůli zranění s hokejem skončím. Letošní sezona je proto pro mě pohádkou se zadostiučiněním. Dřina a práce, kterou jsem odvedl, se zúročila," řekl Tesařík. Technický obránce zažil už čtyřikrát radost z extraligového titulu. Třikrát zvítězil v dresu Vsetína a rovněž se podílel na doposud jediném titulu Zlína v roce 2004. Případný pátý titul by si i tak dokázal naplno vychutnat.

"Bylo by to něco úžasného. Proto hokej hraju a nic lepšího by se mi nemohlo stát," zasnil se Tesařík. V tomto ohledu ho pojí obrovská motivace právě s Hamrlíkem, jenž po sezoně plánuje ukončit aktivní kariéru. Rád by ji uzavřel na úplném vrcholu, což by znamenalo zopakovat titul devět let starý titul, u něhož byl společně s Tesaříkem. Speciální prémii pro mužstvo ale Hamrlík nevyhlásil. "Moc to nezmiňuje a žádné prémie nevypsal. Těžko ho podojit a myslím, že ani nic nevypíše. To by spíš musel přijet jeho brácha Roman, vypsat něco za něj a pustit žilou," popíchl Tesařík spoluhráče.

Celou kariéru strávil ve Zlíně, chtěl by ji zakončit titulem

"Celou kariéru strávil ve Zlíně a kdyby ji ukončil ziskem titulu, tak by si nic jiného nemohl přát," doufá Tesařík v úspěch i kvůli Hamrlíkovi. V cestě ale stojí vítězi základní části podobně nabuzená Plzeň a omlazený tým Beranů čelí Indiánům ve značně rozklíženém stavu. Zranění, která se až do vyřazovacích bojů mužstvu vyhýbala, přišla v nejméně vhodnou dobu. "Je to jediná nevýhoda, že v nejdůležitější části sezony máme zraněných pět kvalitních hráčů. Nastupujeme na tři pětky, což je dost náročné, hlavně pro útočníky, kteří musí hodně bruslit. Je až neuvěřitelné, co vydrží a snese třeba Ondra Veselý. Síly rychle ubývají, ale stalo se a musíme se s tím vyrovnat," uvedl Tesařík.

Po nepovedeném úvodu a porážce 0:3 Zlínští ve druhém finálovém duelu ukázali, že mají ještě dost sil a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. "Do Plzně pojedeme s tím, abychom získali alespoň jedno vítězství. Budeme se prezentovat hrou, jakou jsme předváděli ve venkovních zápasech, což znamená vycházet ze zajištěné obrany, a bude se snažit vyhrát hned první zápas," nastínil Tesařík před sobotním duelem. Očekává, že finále bude ještě dlouhé. "Nevím, jestli série skončí 4:3 na zápasy, ale první dvě utkání napověděla, že bude hodně vyrovnaná," dodal.

Autor: ČTK